BBCAlbanian.com
 
Botuar: E mërkurë, 23 mars 2011 - 12:59 CET
 
Dërgoja një miku   Version i printueshëm
Jo ujë fëmijëve nga rubinat në Tokjo
 
Pamje nga Fukushima
Autoritetet e qytetit thonë se nivelet e iodinës radioaktive në disa zona janë dy herë më të larta
Banorët e Tokjos janë paralajmëruar të mos u japin fëmijëve ujë nga rubinetat, sepse rrezatimi nga uzina bërthamore e dëmtuar në Fukushima ka ndotur furnizimet me ujë.

Autoritetet e qytetit thonë se nivelet e iodinës radioaktive në disa zona janë dy herë më të larta sesa niveli i rekomanduar i sigurisë.

Banorëve që jetojnë në afërsi të uzinës së Fukushimës, u është thënë që të mos konsumojnë një numër perimesh për shkak të frikës nga rrezatimi.

Përpjekjet për të ftohur uzinën e tejnxehur janë ndërprerë sërish dhe punonjësit janë evakuar kur u pa se tym i zi dilte nga njëri prej reaktorëve.

 
 
GJITHASHTU
 
 
Dërgoja një miku   Version i printueshëm
 
 
 
BBC ©
 
^^ Kthehu në krye
 
  Arkiv
 
  BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>