BBCUkrainian.com
Російська
Румунська
Інші мови

Останнє поновлення: четвер, 27 листопада 2008 p., 10:58 GMT 12:58 за Києвом

Перешліть цю сторінку другові   Версія для друку
Форум: Обама та Україна

Як на вашу думку - обрання новим президентом США Барака Обами може вплинути на Україну?

Цей форум закритий. Дякуємо за участь!

Дописи читачів не відображають позицію Бі-Бі-Сі

Вважаю, що всі вже знають про відверту заяву Райс: «Україна в НАТО – це неактуально». Впливовий британський тижневик The Economist уточнює: «Обама ... швидше за все попросить європейців послати більше військ до Афганістану, і не боротиметься з їх небажанням приймати в НАТО нових членів: хаотично розділеної України і ... Грузії». Висновок однозначний: Україні доведеться боротися з усіма проблемами самій. Які ж ці проблеми? Спостерігачі одностайні: це розділеність країни. Україна - біетнічна країна, вона не належить лише етнічним українцям. Тому етноцентрична політика нинішньої влади приводить лише до загострення розділеності. Еліти етнічних українців мають зрозуміти, що політика тиску на російськомовну меншість лише посилюватиме протистояння і загрожує самій цілісності країни.
Сергей Олегович

Україні байдуже, що переміг Обама. Політику до України все одно роблять хлопці з ЦРУ по рецепту Бзежінського.
vl, Кіровоград

Ну все - кінець Америці. Через 4 роки - повний колапс економіки, депутати конгресу блокують трибуну, інфляція на рівні 100%, спікера немає, над президентом усі насміхаються, його рейтинг не більше 4%.
Румата

Новообраний президент Барак Обама буде підтримувати мир та стабільність, права і свободи як в Україні, так і в цілому колишньому СРСР
Alexander Balaban, New Jersey, USA

Взагалі, я хоч і далекий від Америки, але якесь відчуття цікаве в зв`язку з обранням Обами президентом, звичайно для України головне щоб Америка була добрим союзником, а хто там президент, то вже не стільки суттєво. Але те, що президентом Америки став чорношкірий це цікаво з огляду на те, що в цій країні колись були рабовласники. В мене є побоювання, що афро-американець більше буде допомагати не Україні, а своїй історичній Батьківщині в Африці.
Микола, Кіровоград,

Я радію за Америку! Схоже на помаранчеву революцію по-американські!
ZHANNA FROLOVA, UKRAINE

Перемога Барака Обами в президентських виборах США відкриває новий етап у міжнародних відносинах. Хочеться вірити, що президент Барак Обама розуміє роль Незалежної Української Держави в збереженні миру й свободи в європейській і світовій політиці. Сподіємося теж, що президент і уряд України теж зроблять усе потрібне, щоб утвердити і скріпити незалежність своєї держави й об’єднавши свої зусилля виконають всі потрібні реформи, щоб в майбутньому Україна стала повноправним членом Європейського Союзу. Будьмо всі доброї думки і робім усе, щоб ідеї демократії й свободи перемогли і в Україні і в цілому світі.
Стефанія, Торонто, Канада

На перших етапах нова адміністрація вироблятиме "власний почерк", тому видимих змін близько 6 місяців не варто чекати. Продовжуватимуться тенденції продуковані адміністрацією Дж.Буша. Під цей шумок вічний претендент на роль супердержави (Росія)постарається "вчворити якийсь фокус", після чого зовнішня безпекова політика адміністрації Б.Обами радикалізується. В силу останніх геостратегічних процесів Україна може відіграти ролі: від країни, яку остаточно відбили у Росії, до ключового вузла регіональної геополітики. Останнє є малоймовірним, оскільки передбачає сильну зовнішню політку України. Очевидно, попри асиметричні відносини нова адміністрація намагатиметься проводити з Україною партнерські відносини з метою укріпити її роль в регіоні та створити противагу для Росії. Разом з тим, не варто на цьому фоні чекати суттєвого просування України до ЄС. Члени останнього (локоматив євроінтеграції) в протистоянні з США бояться втратити частину впливу в єврорегіоні на користь України! Загалом зовнішня політика демократів є більш інертною за політику їх політичних опонентів, і доведеться чекати отого "вчворити якийсь фокус".
Микола Будяк, Острови Кука

Не надіймося, що Обама буде щедрий, йому більш цікаво буде помагати землі своїх батьків
Maria, США

Ефективна оборона України як і Грузії та східної Европи була неможлива, коли Американські війська були зв’язані в Іракській війні. З проходом Обами є надія що Америка змінить пріоритети. Думаю менше буде допомагати Ізраїлю а більше присвятить уваги іншим світовим загрозам.
Мірко, Coquitlam, Канада

Афроамериканці люди дуже талановиті, вони багато зробили для перетворення США у світову надпотугу, але, одночасно, трохи лячно, бо у політичних справах такого масштабу досвіду у них небагато. Сподіваюсь цього разу у них вийде так само добре, як із Rok End Roul або Jazz
Костянтин, Бровари, Україна

Я радий, що Америка обрала президента! Їх праймеріз для мене виглядали заморожуюче своєю відкритістю, інтелектуальною виснажливістю...Цю модель змагань політиків обов'язково треба інсталювати в Україні, де, на сьогодні, з одного разу можна було б сказати: хто переможе і кого не врятують політичні акушерські щипці! Вражаюча політкоректність/культура з телефонними передзвонами та привітаннями! Інтерес всіх націй і,нібито,байдужість Москви тільки підтверджує тезу, що уряд Світу сидить в Вашингтоні! Будь білим, чорним, хоть з квадратною головою,але кампуси Колумбійський та Гарвадський не тільки вчать, але й і виховують; не гроші, а звивини мозку хлопчини-сироти дали можливість...перескочити через самий високий паркан! Молодець Барак! не забувай, що перемогу легше дістати ніж утримати! Wellcom to Ukraine! Ласкаво просимо в Україну! Які тут яблука зі Жмеринки,кукурузні початки з Черкас, галушки з Полтави, куліш на Гуцульщині, дичина з Полісся, цуйка з Закарпаття, писанки з Космача (про танки і ракети не буду--таємниця)!
Василь, м.Косів,Прикарпаття, Україна

Як божевільний сидів сьогодні до 5 години ранку і дивився Бі-Бі-Сі. Натомість проспав цілу лекцію в університеті. Було надзвичайно цікаво спостерігати за переходом виборів. Склалося враження, що це були не вибори, а багатобюджетне шоу з неймовірною кількістю кореспондентів, аналітиків, політологів тощо. Чесно скажу, навіть молився, щоб переміг Барак Обама. Я вірю, що він додасть хоча б дипломатичного миру у світі і глибоко співчуваю, адже йому доведеться знаходити вихід з економічної кризи, розв’язувати війну в Іраку, робити щось з Афганістаном, дати раду Саакашвілі та пану Ющенко, забезпечити підтримку Ізраїлю і т. д. і т. п. Я дуже сподіваюсь, що Барак Обама використає свою владу тільки на користь планеті Земля як би важко йому не було.
Микола Мирний, Київ

Пише Вам Аспірант із Сімферополя! Звичайно буде незвично бачити афроамериканця як Президента переважно Білої країни! Але очікую від Обами спочатку більш слабкого та невпевненого правління, але потім розбереться і справи в Америці підуть на краще. Не буде точно війни в Ірані і буде відчутнє послаблення Впливу США та Заходу в світі! Не візьмуть Україну та Грузію в НАТО! Все таки він поступиться Росії! А так все побачим!
Святослав Кримський, Сімферополь, Україна

Світові друзі та недруги очікували на презеденські вибори Америки, сподіваючись на великі зміни. Мені вже прийшлося пережити багато виборів в Америці від Айзенгавера до Буша й ніякої зміни в американські політиці змін по сьогодні я не бачив. У виборчій традиції Америки політика не змінюється, змінюються тільки люди тому й сьогодні неможна очікувати великих змін супроти закордонної політики. Щодо внутрішної політики, то тут можна сподіватися одинокої зміни, а саме уряд демократів підвищить всілякі податки, це одиноку зміну, що можемо очікувати в Америці. Щодо світової політики то американці надалі будуть щедрими в різних допомога. Всіх тих, що турбуются запевняемо вас будьте спокійними - змін не буде...
Дмитро В, США - Україна

Читайте також

Перешліть цю сторінку другові   Версія для друку

RSS News Feeds

BBC Copyright Logo ^^ На початок сторінки

Головна сторінка| Україна| Бізнес | Світ| Культура i cуспільство| Преса|Докладно| Фотогалереї| Learning English| Погода|Форум

BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>

Технічна допомога|Зв’язок з нами |Про нас|Новини е-поштою|Права та застереження