BBCPersian.com
  •    راهنما
تاجيکستان
پشتو
عربی
آذری
روسی
اردو

به روز شده: 12:46 گرينويچ - يکشنبه 21 سپتامبر 2003

اين صفحه را برای يکی از دوستان خود بفرستيد صفحه بدون عکس
ممنوعيت سيگار تا کجا؟

برخی صاحبنظران اسلامی سيگار کشيدن را مخالف آموزه های اسلام و حتی حرام می دانند
برخی صاحبنظران اسلامی سيگار کشيدن را مخالف آموزه های اسلام و حتی حرام می دانند

دولتهای عضو اتحاديه اروپا به سمت اتخاذ تصميمی پيش می روند که در راستای تأمين بهداشت عمومی، استعمال دخانيات را در اماکنی همچون رستورانها، کافه ها و حتی ميکده ها ممنوع کنند.

اين در حالی است که با محدودتر شدن استعمال دخانيات در اماکن عمومی طی سالهای اخير در کشورهای اروپايی، مکانهايی همچون کافه ها و ميکده ها آخرين پناهگاههای سيگاريها به شمار می روند و با محدود شدن استعمال دخانيات در آنها، سيگاريها جز محيط بسته خانه خود، کمتر جای امنی برای سيگار کشيدن خواهند يافت.

در ايران نيز مقررات مربوط به استعمال دخانيات در سالهای اخير سختگيرانه تر شده و در بسياری از اماکن عمومی علامت سيگار کشيدن ممنوع به چشم می خورد.

در ضمن از لحاظ مذهبی نيز برخی از صاحبنظران اسلامی سيگار کشيدن را به دليل آسيبی که به سلامت افراد وارد می کند مخالف آموزه های اسلام و حتی حرام می دانند.

با در نظر گرفتن اين موارد آيا به نظر شما مقررات مربوط به استعمال دخانيات بايد بازهم سختگيرانه تر شده، سيگار کشيدن در کليه اماکن عمومی، حتی رستورانها، قهوه خانه ها و کافی شاپها نيز ممنوع شود؟ يا اينکه فکر می کنيد سيگاريها نيز به عنوان اعضای جامعه از حقوقی برخوردارند و بايد خواسته های آنان را نيز محترم شمرد؟

نظرات شما در پاسخ به اين پرسشها در سايت فارسی بی بی سی انعکاس می يابد.

از همينجا برای ما به فارسی حداکثر تا 150 کلمه ايميل کنيد تا در روزهای آينده در همين صفحه درج شود:

گزيده ای از ديدگاه های مختلف:

با توجه به اينکه استعمال سيگار و دخانيات هم از لحاظ اقتصادی و هم از لحاظ بهداشت و سلامتی اجتمائی زيانهای بسياری به همراه دارد لذا من معتقد به قوانين سختگيرانه تر برای مصرف دخانيات هستم البته اين قوانين نبايد يک شبه تدوين شده و به اجرا در آيند بلکه به نظر من محدود سازی مصرف سيگار بايد گام به گام و در يک برنامه چندين ساله انجام گيرد اما در ضرورت حذف کامل سيگار از محيط اجتماع در يک برنامه چند ساله، من شکی ندارم

سياوش شايگان - ايران

۱-سيگاريها به خودشان ضرر می زنند: مثل کسانی که مسواک نمی زنند ۲- سيگاريها به اطرافيان آسيب می رسانند: مثل کسانی که اتومبيلشان دودزا است فکر بالغ هر دو مورد را مردود می داند و معمولا در جامعه -اولی با هشدار و فرهنگ سازی - دومی با وضع مقررات کنترل می شوند اما در هر دو مورد عللی چون بی توجهی. بی دقتی. بی اطلاعی و نظم ناپذيری عوامل اصلی هستند . آنچه سيگاری را متمايز ميکند انگيزه ای قوی در اکثر آنان است که راه کنترل و درمان را دشوار می سازد اينجا ديگر -وضع مقررات شديد کار را بدتر خواهد کرد و -فرهنگ سازی برای مبتلا نشدن افراد جديد کاربرد دارد (در هر دو مورد کسانی که بی انگيزه خاصی سيگار ميکشند بيدار خواهند شد.) اما بقيه سيگاريها ؟

سامان ح. - ايران

به نظر اينجانب سيگاريها نيز از حقوق خود برخوردارند و ميتوانند آنقدر که ميخواهند در خلوت خود سيگار بکشند و به سلامتی خود لطمه بزنند ولی تا جايی که مزاحم يک غير سيگاری نشوند. بايد قوانين مربوط به استعمال نکردن دخانيات در مکانهای عمومی سختگيرانه تر شده و حتی اگر در يک جمع صد نفره، ۹۹ نفر سيگاری باشند و فقط يک نفر سيگاری نباشد، آن ۹۹ نفر حق سيگار کشيدن نداشته باشند!! اينجانب با اينکه سيگاری نيستم اما به دليل سيگار کشيدن بيش از حد همکارم دچار درد ريه شده ام و ايشان حتی به خواهشهای اينجانب توجه نميکند.

محمد قاسمی - ايران

به نظر من كشيدن يا نكشيدن سيگار امری است كاملا“ شخصی در صورتيكه باعث پايمال شدن و تجاوز به حقوق افراد ديگر اجتماع اعم از خانواده/دوستان/همشهريان و غيره نگردد. چنانچه افراد سيگاری حاضر به رعايت اين حقوق نباشند(كه عملا“ در جامعه ما اين مهم رعايت نميگردد)لازم است محدوديتهاي جدي براي اين امر تخصيص يافته و داراي ضمانت اجرايي نيز باشد تا همگان ملزم به رعايت آن گردند.

مهدی جمشيدی - ايران

به ‌نظر من ‌سيگار همينطور که برای سلامتی بدن مضر است برای بعضی بيماريهای انسان مفيد می‌باشد مثل کسانی که به بيماری ‌پارکينسون مبتلا هستند و دوپامين بدن ‌آنها کم است و سيگار می‌تواند جبران کمبود دوپامين بدن را بکند.

محمدعلی عطائی - ايران

ممانعت از استعمال سيگار در اماکن عمومی صرفا احترام به حقوق همه است که يکی از تبعات آن ميتواند کاهش مصرف آن باشد. اما آگاه کردن مردم از مضرات آن و ترک آگاهانه آن مقوله ای ديگر. تا زمانيکه تعداد قابل توجهی از پزشکان سيگاری هستند از ديگران چه انتظاری داريم؟

عليرضا داودی - ايران

من خود به عنوان يک شخص سيگاری موافق گسترش محدوديت ها هستم اينکه ما بخواهيم از حقوق سيگاری ها دفع کنيم در حقيقت حقوق جامعه مدنی زير سوال می رود من سيگار را به عنوان يک عامل باز دارنده در پيشرفت و مخرب مخيلات آدمی می دانم که تبع آن صرف شخص نيست بلکه محيط را در بر می گيرد.

مهران ک. - ايران

با توجه به گسترش روزافزون گرايش به سيگار در کشورهای در حال توسعه و اثبات مضرات سيگار به نظر ميرسد يکی از مناسب ترين راه حلهای ممکن که برعهده توليد کنندگان سيگار است رساندن مضرات آن به حداقل است زيرا بعد به نظر ميرسد اعمال محدوديت در کليه سطوح بتواند مانع گرايش به سيگار گردد. فتوای مذهبی نيز با توجه به رنگ باختگی در بين جوانان که عمده مصرف کنندگان فعلی و آتی سيگار هستند نمی تواند گره گشا باشد. بايد به اين نکته توجه داشت توليد سيگار در حال حاضر به صنعتی عظيم و فراگير تبديل شده که در زير ساختهای اقتصادی نقشی غير قابل انکار دارد پس اين توليد کنندگان هستند که می توانند با صرف هزينه های تحقيقاتی که در واقع نوعی سرمايه گذاری برايشان خواهد بود توليد سيگار کم ضرر و ارزان را آغاز کنند وگر نه ضمن از دست دادن بازار به چالشهای اين چنينی نيز دچار خواهند شد.

هومن دولتی - ايران

با سلام، به نظر من ترک سيگار واقعا کاره آسونی نيست حتی خيلی از افراد فاقد اراده و قدرت لازم برای ترک آن هستند همان طور که من در ميان دوستهای خودم کسانی را ديده ام که بارها و بارها اقدام به ترک سيگار کرده اند ولی بعد از مدتی باز به طرف آن رفتند، علاوه بر آن خيلی از افراد در اثر ترک سيگار دچار اضطراب، کاهش اعتماد به نفس، افسردگی، ناراحتی اعصاب و... ميشوند که البته ممکن است جنبه ۱۰۰%علمی نداشته باشد و ناشی از توهمات فرد باشد ولی به نظر من نبايد با اين گونه افراد طوری برخورد شود که آنها در جمعی احساس امنيت نکنند که کشيدن سيگار صرفا در خانه اثرات زيان بارتری به همراه دارد چه برای خود فرد و چه برای اطرافيان فرد، و بهتر است مسئولين فقط کنترل بيشتری در مجامع عمومی، بيمارستانها و ... برای سيگار نکشيدن داشته باشند نه در همه جا

ليدا مويدی - ايران

به نظر من هيچ فردی حق تخريب وجود خويش را ندارد و در بيشتر اوقات افراد نيارمند هدايت وارشاد هستند واگر خود شخص اقدام به کشيدن سيگار بنمايد نشاندهنده اين است که نتوانسته راه صحيح را انتخاب نمايد لذابهتراست با وضع قوانين سختتر اورا مجبور به اطاعت نمائييم.

حميد زينلی - ايران

به نظر من هر چيز يا شرايطی که سلامت جسمی وروحی انسان ومحيط زيست را تهديد کند بايد تا حد امکان کنترل ومحدود شود و اگاهی لازم به عموم برای متقاعد شدن عقلانی داده شود استعمال دخانيات نيز از اين قاعده مستثنا نيست بخصوص انکه حقوق افراد غير سيگاری بايد در نظر گرفته شود .البته سيگاريها ميتوانند به کار خود ادامه دهند وبه زور واجبار نمی توان مانع انها شد اما به شرط انکه به سلامت وحقوق ديگران کوچکترين خللی وارد نکنند.

ليلا ق. - ايران

من نميدانم که چرا تعداد زيادی از پزشکان نيز سيگار ميکشند؟ يا اينکه زيان ناشی از آن چندان مهم نيست ويا اينکه آنها نيز بهای سنگين آن را ميپردازند.

ک. س. - ايران

اين که در هر جامعه ای تمام افراد آن حق حيات دارند شکی نيست، ولی اين دليل موجه ای برای پايمال کردن حقوق مشهود افراد آن جامعه نمی شود. قوانين بر عليه سيگاری ها بايد شدت بيشتری يابد تا سلامت جامعه از اين حيث لطمه ای نبيند.

شاهين کوه کمری - ايران (تهران)

کشيدن سيگار در اماکن عمومی بی احترامی به حقوق ديگران است پس چه بهتر که کشيدن سيگار در اماکن عمومی ممنوع شود. چرا که افراد سيگاری با کشيدن سيگار هم سلامت خود را به خطر می اندازند هم سلامتی جامعه را.

رضا يوسفی - ايران

به نظر بنده در مواردی که اعمال و رفتار افراد جامعه به نوعی تاثير گذار در زندگی همنوعان خودش است بايستی محدوديتهائی مطابق قانون برای ان منظور نمود. نکته حائز اهميت در ايران کيفيت وضع قانون است که غالبا قانون نشات گرفته از خواستهای عده ای به خصوص در جامعه است و غا لبا قانونها از متن اجتماع استنتاج نميشود . در مورد سيگار نيز بنده به شخصه معتقدم تا جائی که ميشود بايستی از استعمال ان در مکانهای عمومی جلوگيری نمود .ودرعين حال ميدانم اگر اين موضوع جنبه امر و نهی حکومتی پيدا کند وضع از اينکه هست نيز بدتر خواهد شد. لذا تا وقتی خود مردم از طريق رسانه های جمعی نسبت به استعمال سيگار عکس العمل نشان نداده اند پيشنهاد ميکنم دولت تنها به روشنگری و تبليغات جهت عدم مصرف سيگار اکتفا نمايد .

رضا حبيبی - ايران

ما هنوز مشکل اصلی را حل نکرده ايم! هنوز در ايران مصرف مواد مخدر حرام نشده است دليلش هم مشخص است بسياری از روحانيون ايرانی خود معتادند پس چطور می توانند آنرا حرام اعلام کنند؟ من فکر می کنم تا زمانی که مصرف مواد مخدر حرام نشده باشد ، حرام اعلام شدن مصرف سيگار فقط خنده دار است.

رضا باقری - ايران

با عرض سلام وخسته نباشيد باتوجه به اينکه انظر اسلام اسيب رساندن به بدن حرام است چرا مراجع کشيدن مواد مخدر وسيگار را حرام نمی کنند

حسين محمدی - ايران

به نظر من کشيدن سيگار بايد در اينگونه جاها ممنوع گردد.چون در اين محلات افراد غير سيگاری هم هستند.

محمد رضا نيکزاد - ايران

به نظر من کشيدن سيگار در مکان های عمومی بايد محدود تر از اين نيز شود و بر سيگار و همه کالا هايی که مصرف آنها برای سلامت جسمی وروح انسان مضر است ماليات ها و عوارض اضافی وضع گردد.

حامد سحابی - ايران

در ميل به کشيدن سيگار عوامل زيادی وجود دارد. از جمله ناراحتيهای روانی و تقليد از شخصيتها و... که در سنين مختلف می تواند وجود داشته باشد . برای مبارزه با استعمال دخانيات بايد ريشه های آن را خشک کرد. محدود کردن مستقيم آن از طرف دولت نتيجه عکس همچون ديگر موضوعات ميدهد و ديگران را نيز در اين مورد تحريک می کند. بايد مردم خود به ترميم جامعه بپردازند و با سکوت در برابر اين افراد از حق خود چشم پوشی نکنند.

سعيد دهفانی - ايران

نظر من اين است که بايد سيگار ممنوع اعلان گردد در تمام جهان نه تنها در رستوران هاو در خانه بلکه در تمام جاها بايد بطور کلی ممنوع اعلان گردد و اين کار در تمام دنيا بايد انجام شود.

هويدا نصر - افغانستان (کابل)

با توجه به مضرات زيادی که سيگار برای ساير افراد غير سيگاری نيز دارد، استعمال آن در اماکن عمومی ضايع کردن حق مردم و مخالف آزادی های اجتماعی است. بنابر اين سيگاريها تنها در مکانهای عمومی به هيچ وجه حق سيگار کشيدن ندارد. از بعد ديگر با توجه به ضررهای مادی و جسمی بسيار زياد سيگار و نيز به اين علت که سود سرشار حاصل از سيگار نصيب شرکتهای سودجوی عمدتا آمريکايی می شود ، هر فرد عاقلی بايد از اين عمل بی معنی و پر خطر پرهيز کند.

م. م. - ايران

به نظر من تنها جائی که سيگاريها حق کشيدن سيگار دارند مکانهای باز است چون ميزان آلودگی که سيگار وارد هوای آزاد ميکند کمتر برای ديگران خطرناک است. کلا سيگار کشيدن در مکانهای سر بسته ممنوع.

مجتبی شيرازی - ايران

بنظر من اعتياد به سيگار مانند هر اعتياد ديگری ريشه های اجتماعی و محيطی خاصی دارد که در يک بستر زمانی طولانی مدت و با برنامه ريزيهای فرهنگی و اجتماعی خاصی ميتوان ريشه های اعتياد را کمرنگ کرد. برخوردهای چکشی مانند فتوی برای حرام اعلام کردن سيگار و برخوردهايی از اين دست هيچ اثری بر جلوگيری از توسعه اعتياد به سيگار ندارد. ولی بايد اينرا نيز مد نظر داشت که تبليغات تجاری برای سيگار و تاثير سينما در اعتياد جوانان به سيگار بايستی محدود و بتدريج ممنوع شود.همه سيگاريها ميدانند که سيگار مضر است ولی چه علاجی برای بهبود وضعيت ايشان وجود دارد. ب! هتر است کارشناسان با ديد علمی نسبت به محدود ساختن مصرف دخانيات نظر دهند نه افراد بدون آگاهی و فاقد مطالعات علمی. معتادان سيگاری نيز بايستی احساس محدوديت از سمت جامعه و دولتها بکنند ولی طرد اجتماعی آنها مفيد نخواهد بود و انزوای آنان ممکن است نتيجه عکس داشته باشد.

آ. مومنی - ايران

سيگار چيز خوبی نيست اما توی جامعه ايرانی ما هزار تا مشکل بزرگتر داريم که با اونها سر و کله ميزنيم. مثلا اعتياد به ترياک و هرئين، رشوه و ربا، کم فروشی، گران فروشی، بيکاری جوانان، انحرافات جنسی ناشی از همين بيکاری و ... که اگر ريشه ای بخواهيم به قضيه نگاه کنيم ناشی از سياستهای غلط همين آقايون مجتهد و مرجع هست که هزار تا مشکل روحی و روانی بوجود آوردند و آگاه نيستند. تحريم سيگار يا از سر سيری هست يا از روی غفلت، غفلتی که جوانان ما رو به دامن بدتر از سيگار کشانده است.

حميد مشکسار - ايران

کشتار انسانها بسيار بيش از کشته شدن افراد ناشی از بسته نبودن کمربند ايمنی در تصادفات اتومبيل ميباشد . در عين حال برای نبستن کمربند جريمه داريم ولی برای سيگار کشيدن و ترويج آن جريمه نيست . دولتی که دلش به حال مردم بسوزد سيگار را تحريم ميکند .

محمود کی مرام - ايران

آنچه مسلم است اينکه نمی توان گفت چون اين افراد سيگار می کشند پس دارای حق وحقوقی از اين نظر هستند. اگر چنين فرضی را بپذيريم پس لابد بايد به آدمکشها و جانيها هم چنين حقی بدهيم که مثلاً چون به کشتن آدمها عادت کرده اند پس حتماً دارای حقوقی از اين نظر هستند. همه تحقيقات علمی بر مضر و خطر ناک بودن استعمال سيگار چه برای فرد معتاد و چه برای اطرافيان صحه می گذارد. بنا بر اين من فرقی نمی بينم بين اينکه شخصی را بزنند با چاقو يا اسلحه بکشند ويا اينکه مرگ را از طريق دود سيگار به او تحميل کنند.حداقل در ايران اين پتانسيل هست که از طريق تحريم توليد واستعمال سيگاراز طرف علمای دينی والبته تاييد و حمايت آن از طرف مراکز علمی و دانشگاهی ، مبارزه حدی با اين پديده شوم آغاز شود.

خدا مراد عرب جعفری - هند

سيگار يکی از پديده های پليدی است که به دست بشر برای تباهی خودش به وجود آمده است. مضرات آن برای همگان روشن است و ضرورتی برای بيان آن احساس نمی شود. هرگاه قرار باشد به سيگاری ها اجازه داده شود تا درهر جايی که دلشان خواست سيگار دود کنند شايد اعاده حقوق شده باشد اما آنانکه از دود سيگار شان اذيت می شوند ايشان نيز حقوقی دارند که بايد در نظر گرفته شود. به نظرمن ( که خود ۶ سال است که سيگار می کشم) بهترين کاراين خواهد بود که کشيدن سيگار در اماکن عمومی حتی کافه ها و ميکده ها ممنوع قرار گيرد و کشور های پيشرفته بايد تا حد امکان از توليد سيگار جلوگيری يا قيمت سيگار را بالا ببرند تا بتوان تا اندازه از آلوده شدن افراد به سيگار جلوگيری صورت گيرد.

احمد مسيح حامی - افغانستان

پير پيمانه‌کش ما، حافظ بزرگوار فرموده است: مباش در پی آزار و هرچه خواهی کن- که در طريقت ما غير از اين گناهی نيست. سيگار کشيدن آزاررسانی به خويشتن، به ديگران، و به محيط زيست است و به فرموده اين پير کاری است گناه پس در اين که بايد کنارش گذاشت ترديدی نيست. اما اين که چگونه اين کار را بايد کرد بحثی است دراز و پيچيده. بحث تغيير فرهنگ است، بحث درآمدهای ميلياردی دولتها و گروههاست. تغيير فرهنگ در درجه اول انگيزه آفرينی و در درجه بعدی آموزش می خواهد. رسانه ها نقش مهمی در اين ميانه دارند. ايجاد انگيزه اما از نهاد کسی بر می خيزد که خود برانگيخته باشد. يعنی از دوستداران مردم و طبيعت، يعنی از عشاق اما بازهم به گفته پيرمان: شهر خالی است ز عشاق بود کز طرفی مردی از خويش برون آيد و کاری بکند

محمد ابراهيم محجوب - ايران

بله درست است که همه بايستی از حقوق خاصی برخوردار باشند اما آيا اين حقوق می تواند باعث از بين رفتن حقوق ديگران باشد؟ پيشنهاد من اين است که اولا از طريق فرهنگی بايستی عمل نمود و برای اينکه هيچگونه تبليغ خاصی صورت نگيردمکانهای خاصی را در اماکن ايجاد کرد که سيگاريها به آنجا بروند وسيگاربکشند اين اماکن بايستی کاملا بسته و با تهويه مناسب باشد.ضمنا در اين اماکن مضرات سيگار توسط صوت و تصوير بيان شود.

کوروش عزيزيها - ايران

هيچ شکی نيست سيگاری ها اعضای جامعه بوده واز حقوق کامل بر خوردارند اما نبايد از ياد ببريم که غير سيگاری ها هم عضو کامل الحقوق جامعه ميباشند.

صبغت الله خاکساری - افغانستان

به نظر من بايد هر چه بيشتر فضا را بر سيگاريها تنگتر کرد تا از اين طريق هم رغبت عمومی برای استعمال دخانيات کاهش يابد و هم سلامت عمومی بر اثر مصرف سيگار به خطر نيفتد . بعيد می دانم راهکارهايی مانند فتوا در منع شرعی سيگار تاثير به سزايی داشته باشد چرا که اولا اکثر روحانيون دخانيات استعمال ميکنند و از سوی ديگر فتواهای اين چنينی بيش از پيش از از ارزش و اعتبار احکام شرعی در بين مردم می کاهد .

علی ب. - ايران

با سلام و عرض ارادت قبل از هر چيز بايد از فوايد سيگار سخن گفت و بعد از آن فوايد عايده از سيگار را بامعايب حاصل از آن مقايسه کرد بزرگترين چيزی که به نظر اين بنده می آيد اينست که دود مونواکسيد کربن حاصل از سيگار سمی است برای همه انسانها و بچه های معصوم ما چرا که جذب آن از طريق تنفسی ۲۰۰ بار بيشتر از اکسيژن حاصل از هوای پاک است و بايد به اين نکته توجه نمود ما به اندازه کافی دود حاصل از کارخانجات و ماشينها را يدک کشيده و هميشه از آن استعمال ميکنيم پس دود سيگار چرا؟؟؟ خواهشمند است با توجه به بيماريها و سرطانهای شايع حاصل از کشيدن سيگار مطالعات تحقيقاتی و علمی را بيش از پيش برای اين نسل جوان که بينش خود رابه خاطر ندانم کاريهای مسئولين امر به منصه عمل نميرانند برسانيد .

سيد امير محمد هاشمی - ايران

از آنجا که در کشور ما سود دخانيات به نفع دولت ميباشد بعيد است ممنوعيت سيگار بيشتر شود در حال حاضر بيشتر طرفداران سيگار جوانان زير ۲۰ سال ميباشند که اين برای يک مملکت جوان يعنی مرگ.....

محمد شاهرخوند - ايران

ممنوعيت استعمال دخانيات به نفع همه‌ی افراد جامعه است حتی خود سيگاری‌ها و تنها کسی که ضرر می‌کند کمپانيهای بزرگ توليد سيگار هستند من خودم چند سالی بود که سيگار می کشيدم ولی از وقتی يکی از مراجع حکم به تحريم سيگار داده اند ، ترک کرده‌ام.

اسماعيل جوادی فر - ايران

باسلام بهترکمی حق افرادی که سيگارميکشند رعايت شود. دراروپا و امريکاحتی حيوانات مانند سگها حقوق شان رعايت ميشود. انسان که اشرف مخلوقات هست.

پيمان حقيقت - ايران

از آنجا که در مورد بعضی از مواد مخدر، قابليت استفاده در علم پزشکی ثابت شده، ولی در مورد سيگار حتی يک فايده هم به طور علمی برای آن ثابت نشده است، به نظر من سيگار از مواد مخدر هم بدتر است. با توجه به ضررهای ثابت شده سيگار، به نظر من خريدو فروش و استعمال دخانيات بايد به طور کلی ممنوع اعلام گردد. با توجه به اينکه ضررهای سيگار کشيدن فقط متوجه فرد سيگاری نميباشد (نمونه هايی از اين ضررها شامل انواع سرطانهای مختلف برای فرد سيگاری، بيماری نوزاد در رحم مادر سيگاری، بيماريهای ناشی از second hand smoking برای اطرافيان فرد سيگاری، بار مالی برای اجتماع بمنظور درمان افراد سيگاری، و ده ها نموته ديگر)، اصولا حتی وجود حقی با نام "حق سيگار کشيدن" بی معنا می باشد.

محمد - آمريکا

من پايان نامه دکترای پزشکی ام اختصاص به بررسی مصرف دخانيات از نظر طب و اسلام داشت. در اين پاياننامه که حجمش بيش از ۲۵۰ صفحه است من بطور مفصل زيانهای مصرف دخانيات را توضيح داده ام و در پايان با استناد به ۴ اصل اسلام، نتيجه گرفته ام که مصرف دخانيات حرام است. اصول مورد توجه من عبارت بودند از ۱) هر چه را عقل حکم کند شرع نيز حکم کند. ۲) هر چيز زيانبار حرام است. ۳) پزشکان و متخصصين علوم پزشکی صلاحيت تعيين مضر يا مفيد بودن چيزی را دارند. ۴)پزشکان بر مضر بودن مصرف دخانيات اجماع دارند.

اصغر عبدی - انگلستان

ترک کردن سيگار بسيار ساده است. من خودم تا به حال هزار بار اون رو ترک کردم و اين نشون ميده تلاش برای تزک سيگار اون هم با زور "دولت" و قانون حداقل در يک مورد،هزار بار موفق بوده.

رضا خضريان - ايران

سلام به نظر من بايد سيگاريها رو بايد محدود کرد بطوريکه اونا در جاهای عمومی جايی نتونن سيگار بکشن ولی بايد يه سری جاها هم در نظر گرفت که اونا بتونن اونجاها سيگار بکشن ولی پيشنهادی که دارم اينه که همين جاها هم دارای يه سری سرويسهای محدود باشن مثلا هواکشها بطور مرتب کار نکنن و اين باعث بشه که فرد سيگاری متوجه ضرری که به خودش وارد می کنه بشه و ديگه اينکه بچه ها و غيره سيگاريهای خونه نقش يک فرد قانون رو به مهربانی با درک شرايط بازی بکنن و نذارن که فرد سيگاری از محيط خونه برای سيگار کشيدن استفاده بکنه.

فرزاد ن. - ايران

با سلام، به نظر اينجانب سيگاريها نيز از حقوق خود برخوردارند و ميتوانند آنقدر که ميخواهند در خلوت خود سيگار بکشند و به سلامتی خود لطمه بزنند ولی تا جايی که مزاحم يک غير سيگاری نشوند. بايد قوانين مربوط به استعمال نکردن دخانيات در مکانهای عمومی سختگيرانه تر شده و حتی اگر در يک جمع صد نفره، ۹۹ نفر سيگاری باشند و فقط يک نفر سيگاری نباشد، آن ۹۹ نفر حق سيگار کشيدن نداشته باشند!! اينجانب با اينکه سيگاری نيستم اما به دليل سيگار کشيدن بيش از حد همکارم دچار درد ريه شده ام و ايشان حتی به خواهشهای اينجانب توجه نميکند. با تشکر از انسانهای بافرهنگ.

احمد رضا توکلی صابری - ايران

متاسفانه اخيرا شرکت دخانيات ايران قراردادی با يکی از شرکتهای بين الملی سيگار سازی منعقد کرده وخيانت خود را به اثبات رسانده. فتوای آيت الله مکارم شيرازی در حرمت استعمال سيگار اعتراض به اين اين عمل ضد ملی و ضد انسانی است . به اميد خدا روزی ملت ايران بيدار خواهد شد وخيانت کاران را به سزای اعمال خود خود خواهند رساند.

سينا سينايی - ايران

با سپاسگزاری از افراد زير برای ارسال نظراتشان:

عباس محمود آبادی - ايران

حسين - استراليا

فرهاد دولت آبادی - ايتالطا

عبدالقهار حيدری - افغانستان

محمد - ايران

حبيب ثابت - استراليا

مينا احسانی - ايران

سيامک - کانادا

جمشيد - آمريکا

حسين جمشيدی - ايران

امير کاوشی - ايران (تهران)

امير جاويدمند - کانادا

کاظم برزگر - ايران

م. پ. - ايران

مهدی مطلبی - ايران

کوروش ک.ب- انگلستان

مينا نيما - ايران

پيمان حقيقت - ايران

مجيد حجت - انگلستان

ابراهيم خاتمی - زلاند نو

پويا قربانی - ايران

محمد رضا رفيعی - ايران

بابک صالحی - آمريکا

مهدی خان احمدی - ا يران

امين م. - ايران

آراز ارسنجانی - ايرانی

مهدی خالقی - ايران

سهند نوری زاده - آمريکا

اسماعيل تقيان بلانی - ايران

حسن نبی زاده - کانادا

شريف حامی زاده - آمريکا

پرويز فرقانی - ايران

نام
شهر
نشانی الکترونيکی
تلفن*
* اختياری
اظهار نظر

توجه: بی بی سی می کوشد تا حد ممکن، نظرهای دريافت شده را در سخنگاه منعکس کند. نامه های دريافتی ويرايش خواهد شد

اخبار روز

اين صفحه را برای يکی از دوستان خود بفرستيد صفحه بدون عکس

BBC Copyright Logo بالا ^^

صفحه نخست|جهان|ايران |افغانستان |تاجيکستان |ورزش |دانش و فن |اقتصاد و بازرگانی |فرهنگ و هنر |ویدیو
روز هفتم |نگاه ژرف |صدای شما |آموزش انگليسی

BBC News >>|BBC Sport >>|BBC Weather >>|BBC World Service >>|BBC Languages >>

راهنما | تماس با ما | اخبار و اطلاعات به زبانهای ديگر | نحوه استفاده از اطلاعات شخصی کاربران