BBC HomepageBBC NewsBBC SportBBC World Service

راديو بی بی سی 
نظرتان راجع
به برنامه های
راديو چيست؟
 گزارش 
ايران
و پاسخهای
پرسش برانگيز
 ديدگاه 
دودستگی در ايران
برسر
پروتکل الحاقی

اسلام و غرب در سايت انگليسی

اسلام و غرب در سايت انگليسی

چالش هسته ای ايران
<br>

چالش هسته ای ايران

:ساير موضوعات

همشاگردی سلام!

ممنوعيت سيگار تا کجا؟

زنان ايران، تلاش برای کسب حقوق اجتماعی

دومين سالگرد يازدهم سپتامبر

اسلام و غرب: پلی ميان جدايی ها

زيارت غيرمجاز، به چه قيمتی؟

اعدامهای تابستان ۱۳۶۷ در ايران

با فرار مغزها چه بايد کرد؟

تابستان خود را چگونه می گذرانيد؟

ناامنی در افغانستان: راه حل چيست؟

بحران 'شوهر' در ايران

مراقب ويروس تازه باشيد

فعاليت های هسته ای ايران، مقاومت يا نرمش پذيری؟

مشکلات روزنامه نگاری در ايران

مرگ زهرا کاظمی و پيامدهای آن

صفحه نخست > زيارت غيرمجاز، به چه قيمتی؟

گرينويچ 10:43 - 05/09/2003

زيارت غيرمجاز، به چه قيمتی؟

گذشته از خطرات مرزی مانند ميدان های مين، امنيت داخلی عراق هم وضعيت مساعدی ندارد
گذشته از خطرات مرزی مانند ميدان های مين، امنيت داخلی عراق هم وضعيت مساعدی ندارد

رييس سازمان حج و زيارت ايران خبر داده است که اين کشور در حال مذاکره با مقامات عراقی برای بازگشايی قانونی مرز عراق و سفر به عتبات عاليات است.

احمد زرهانی، روز جمعه 29 اوت گفت که سفرهای غيرمجاز دارای خطرات جانبی است. او افزود که بر اساس هماهنگی های به عمل آمده با شورای موقت حکومتی عراق، آنها اکنون منتظر تعيين نهادهای مسئول برای مذاکره و اتخاذ تصميم نهايی و قرارداد با طرف عراقی هستند.

زيارت های غيرقانونی مخاطرات زيادی برای ايرانيان در بر داشته به طوری که دهها تن از آنها در ماه های اخير در اثر برخورد با مين کشته و اجساد آنان به کشور بازگردانده شده است
وی گفت که بر اساس برنامه ريزی به عمل آمده، ايرانيان برای زيارت مکان های مقدس در عراق از مرزهای خسروی، مهران و شلمچه به عراق خواهند رفت.

در ماه های اخير و به دنبال سقوط حکومت صدام حسين بسياری از ايرانيان مشتاق زيارت شهرهای مذهبی عراق، با استفاده از بی نظمی های موجود، به طور غيرقانونی و با پرداخت پول به قاچافچيان اقدام به مسافرت به عراق کرده اند.

کليک کنيد : زيارت خطرناک با مدارک جعلی

اين زيارت های غيرقانونی مخاطرات زيادی در بر داشته و دهها تن از آنها در ماه های اخير در اثر برخورد با مين کشته و اجساد آنان به کشور بازگردانده شده است. اين درحالی است که مقامات ايران مرتب نسبت به خودداری از اين گونه مسافرت ها هشدار داده اند. حتی بعضی از مراجع تقليد در ايران نيز اين سفرهای غيرمجاز را از نظر شرعی ممنوع اعلام کردند.

گذشته از مخاطراتی که در مرزها جان مسافران غيرمجاز را تهديد می کند، در خود عراق نيز وضعيت امنيتی مساعدی وجود ندارد و هر روز گزارش هايی از درگيری و انفجار به گوش می رسد. روز جمعه در اثر انفجار شديدی در شهر نجف که از مقاصد اصلی زائران ايرانی هم هست، آيت الله محمد باقر حکيم، رهبر شيعيان عراق، کشته شد.

آيا با وجود اين خطرات، رفتن اين گونه زيارت ها را صلاح می دانيد؟ آيا خود، دوستان يا اعضای خانواده تان شاهد اتفاق ناخوشايندی در اين زمينه بوده ايد؟ برای جلوگيری از اين سفرها چه اقدامی بايد صورت گيرد؟

نظرات خود را با استفاده از پنجره زير به فارسی و حداکثر در 150 کلمه برای ما ارسال کنيد تا در همين صفحه منعکس شود. در صورتی که صفحه کليد فارسی نداريد، می توانيد با مراجعه به سايت های ديگری که امکان تايپ فارسی را فراهم می کنند، نظر خود را به آدرس persian.online@bbc.co.uk ارسال کنيد.

ديدگاه های شما:

تا امنيت وبهداشت در عراق برقرار نباشد بايد از سفر به عتبات عاليات خود داری شود.زيرا در عراق با نبود بهداشت احتمال سرايت بيماری های واگير دار وجود دارد.
صدف هاشمی - ايران

در صورتی که مسوئلين محترم ج.ا.ا از اين منفعت طلبی بگذرند و وسايل زيارت عتبات عاليات را بصورت ارزان و با قيمت واقعی برای مشتاقان فراهم کنند شاهد چنين حوادث تلخی نبوديم .
اميد رضا قرهی - ايران

بسمه تعالی بالا بودن هزينه ها از طريق قانونی عمده دليلی است که مردم در اينجور مواقع از راه قاچاق به زيارت ميروند عشقی که قشر مستضعف (چه ار نظر ظاهری،چه از نظر باطنی(قلبی)) به امام حسين دارند.
حسين کلانتری - ايران

سلام سفر معنوی خوبی است، ولی برای کسانی که با شرايط کنونی کشور عراق آشنايی ندارند بسيار سخت و طاقت فرسا است.
مرتضی شيرازی - ايرانی در نجف

آيا زيارت اين است که کلی هزينه بی دليل به سازمان حج و زيارت بدهيم؟ زيارتی را که از مشهد رفتن کم هزينه تر است غير شرعی می خوانند چون به صندوق اين سازمان پولی نمی رود.
محمود.م-ايران

زيارت حرم آقا امام حسين درشرايط عادی خيلی بهتر است ولی توجه کنيد که اکثرمردم ايران زيرخط فقر زندگی می کنند وحالا احساس می کنند فرصتی دست داده باحداقل هزينه می توانند کربلا را زيارت کنند.اگر دقت کنيد بيشتر زائران از قشر متوسط و کم درآمد هستند. به هرحال عشق به امام حسين فراتر از عشقهای در تصور ماست.
بيژن احمدی- ايران

زيارت امری مستحب است و زيارت غير قانونی حرام است علی الخصوص در شرايط سياسی کنونی.
عباس دهنمکی - ايران

من تقريبا ۵/۱ ماه قبل از اشغال عراق توفيق زيارت عتبات عاليات را پيدا کردم و اميدوارم به زودی واز طريق قانونی دوباره به اين سفر روحانی بروم. با توجه به مخاطراتی که هم اکنون وجود دارد فکر می کنم ائمه اطهار هم راضی نباشند که شيعيانشان به اين صورت به زيارتشان بروند.
مهدی مرادی کاوکانی- ايران

به نظر من زيرپاگذاشتن قوانين وضع شده درجمهوری اسلامی مخالفت با اسلام ناب محمدی است وچنين کاری ازنظر بنده با وجود علاقه شديد به زيارت عتبات عاليات مردو می باشد.
حميد رضا اميری- ايران

اين هم يک جور صدور توريست هست مثل بقيه اجناس صادراتی. کيفيت نه برای مردم مهم است نه برای دولت. ما که جذب توريست نکرديم لااقل صادر کنيم.
م.شريفی- زلاند نو

خانواده ما همگی به اين سفر که ارزان بود رفتيم و امنيت خوبی بود و هيچ مشکلی پيش نيامد. مرگ ممکن است در هرکجا سراغ انسان بيايد وخطر در جاده های ايران هم هست ولی فال است و تماشا خيلی ها هم رفته اند. مصدومين از کشته های ايام حج کمتر بوده اند و ممکن است اين توفيق فردا پيش نيايد ودودولت سختگيری کنند. بعضی از افراد خانواده ما دوبار و بيشتر هم رفته اند.
علی امينی - ايران

مخارجی زيادی صرف اين مسافرت کردم و بعد از جنگ که رفتم مخارج کم صرف شد. در آن زمان بعضی ها نمی توانسنتد بروند يعنی دولت ما ايران پول زيادی می گرفت که وقتی که پرسيده می شد که چرا اين همه مخارج؟ يا جواب ناقص می دادند ويا اصلا جواب نمی دادند.
سجاد احمد پور- ايران

اشاالله بتوان با هزينه پايين به صورت قانونی به عتبات عاليات و به سوريه رفت.
منصور قاسمی نژاد - ايران

به نظر من اين سفر به که بصورت قاچاق است و قيمتش هم ارزان است بيشتر برای کسانی که بضاعت مالی خوبی ندارند خيلی خوبه و حاضرن برای زيارت امام حسين دست به هر ريسکی بزنند.کسانی که از نظر مالی مشکلی ندارند صبر می کنند و بصورت مجاز البته با پول بيشتر وامکانات بيشتر به اين زيارت می روند.
طلا - ايران

به نظر من هر کسی که عاشق حسين باشه ميتواند از هر جايی که قرار دارد حسين را زيارت کند. پس در يک چنين شرايط خطرناکی اصلا لازم نيست کسی جان خودش را به خطر بياندازد چون حسين هم با يک چنين زيارتی موافق نيست.
عليرضا دانش عدالت - ايران

من خودم بچه ايلام هستم. هر روز کسانی را می بينم که می خواهند از مرز مهران و ديگران نقاط کور مرزی وارد کشور عراق بشوند. خيلی ها رفتند و به سلامتی بر گشتند و خيلی ها هنوز بر نگشته اند و خيلی جسدها هست که هنوز شناسای نشدند. ولی واقعيت چيزديگريست. ارزش و بار معنوی زيارت آقا امام حسين(ع) هست که واقعا ارزشش را دارد که انسان با اين همه خطراتی که دارد برود پا بوس امام حسين(ع). ولی بايد ياد آوری کرد که گرما بالای ۴۵ درجه هست- پياده روی از ۸ ساعت کمتر نيست- غارت اموال هست- سرگشتگی و ويلانی دارد- بی آبی و بی غذايی دارد- و جريمه نقدی ! اگر هم از ايران رد شدی مشکلات آنجا را هم بايد مد نظر گرفت. گرانی اجناس و اقلام به نسبت چند ماه گذشته در عراق. برخورد آمريکايها و مشخص نشدن چه بلای سر آنها آمد و آنها را به کجا انتقال دادند.
قاسم - ايران

خانواده ما همگی به اين سفر که به جهت کوتاه بودن دست سودجويان ارزان بود رفتيم و من خانمم را هم با مادرم و کودکانم فرستادم و امنيت خوبی بود و هيچ مشکلی پيش نيامد مرگ ممکن است در هرکجا سراغ انسان بيايد وخطر در جاده های ايران هم هست ولی فال است و تماشا خيلی ها هم رفته اند مصدومين از کشته های ايام حج کمتر بوده اند و ممکن است اين توفيق فردا پيش نيايد ودودولت سختگيری کنند بعضی از افراد خانواده ما دوبار و بيشتر هم رفته اند.
علی امينی - ايران

با سلام من ازطريقی تقريبا قانونی رفتم وامنيت خوبی برقرار بود ۲۰ روز پس از سقوط صدام .خانمی از آشنايان می گفت برای او در نجف و کربلا امنيت و راحتی خيال بيش از ايران بوده است. سفر خوبی بود والبته من دوست داشتم - پيروز باشيد.
علی - ايران

بر اساس معتقدات شيعه زيارت امام حسين عليه السلام در چنين شرايطی نيز مطلوب است.من خودم به اين سفر رفته واحتمال خطر را بسيار کمتر از آنچه شايع کرده اندديدم وباتوجه به کثرت ميليونی زائرين در اين سفرها شمار کشته شدگان بسيار طبيعی به نظر ميرسدونسبت قربانيان برخی از جاده های ايران در اين مدت خيلی بيشتر از کشته شدگان زائرين کربلا بوده است.
محمد پور محمد

شيعه برای زيارت از جان خود ميگذرد مانند هر عاشق حقيقی مگر ولی امر مسلمين صلاح ندانند.
ح. رشيدی م. - ايران

۱-سفر قاچاق به عتبات تازگی ندارد. بعد ازمراجعت اولين سفربعد از سقوط صدام در اربعين باپير مردی دل زنده در اداره گذرنامه قم مواجه شدم که عازم سفر عمره بود به من گفت حدود سی تا چهل سال پيش قاچاق به عتبات رفته وهفتاد روز نيز در آنجا اقامت داشته ۲-پير مرد دلزنده ديگری رادر شهر دهلران ملاقات نمودم ميگفت در جوانی قاچاقی به عراق وبصره برای کار ميرفتم ۳-روحانی بزرگواری را ملاقات نمودم ايشان نيز فرمودند چهل سال پيش از مهران قاچاق وچندين بار به عتبات رفته است پس زيارت رفتن قاچاق به عتبات تازگی نداردو بستگی به همت واراده وميزان علاقه فرد دارد ۴-در سه سفری که تاکنون داشته ام الحمدلله هيچگونه مشکلی نداشته ام وهيچگونه برخوردی هم با نيروهای آمريکايی و انگليسی حتی کنترل نداشته ام لطفانشانی الکترونيکی آقای بوش وبلر را به آدرس من برای تشکر جهت سر نگونی دولت خونخوار صدام ارسال فرماييد
نعمت الله کامرانی - ايران

واقعا بايد به حال اين ملت گريه کرد. هرروز داريم بدبختر ميشيم و اينها هرروز دلار بيشتری را از ايران خارج ميکنند. اينها از عاشورا و محرم فقط گريه کردن و تو سر وکله زدن را ياد گرفتن. خوب البته اين نوعی نون دونی برای افرادی شده است. اين مساله فقط در مورد عراق نيست و هزاران ايرانی تمام پس انداز خود را که به هزار بدبختی جمع کرده اند هر روز به سوريه ميبرند و خرج ميکنند ولی حتی يک نفر از سوريه به ايران نمی آيد. خيلی وضع اقتصادی کشور تعريفی است که با دست خودمان بدتر داريم ميکنيم. امامان اطهار احترام معنوی خود را دارند. ولی تا زمانی که ملت ايران چند روز يک بار به خاطر سالگرد رحلت مملکت را فلج کند و به مراسم سوگواری ان هم از نوعی که هيچ جايگها منطقی ندارد بپردازد وضعش همين است. خيلی ها ها با احتکار، گرانفروشی، پارتی بازی پدر مردم را در می آورند بعد مجلس عزاداری امام حسين برپا ميکنند و زارزار گريه ميکنند و به هر وسيله شده به کربلا ميروند. همين چيزها باعث شد پس از ۱۸ سال درس خواندن از کشورم دور شوم.

کيوان س. - آمريکا

دراين سفرها نکته ای که برای من جالب بود اين است که تا به حال هيچ گزارشی از مزاحمت نيروهای آمريکايی برای زايران گزارش نشده است اين نشان از درک صحيح نيروهای مهاجم از منابع خطر واقعی در عراق ميباشد.
رضا ابراهيمی - ايران

از شرع و قانون انجام زيارت بدين شيوه هيچگونه توجيه ندارد. فکر می کنم افراط و تفريط به هر شکل بد است.
م. غ. - ايران

اگر اين سفرات به طور قانونی انجام شود با تو جه به هزينه ناچيز ان خيلی عالی است.
قاسم کشتورز - ايران

سلام در اسلام زيارت و عبادت بايد در محيط آرام انجام شود در محيط ناامن کنونی عراق عبادت حرام است اين نظر من بود.
محمد حسين ذبيحی محمود آبادی - ايران

انسان بايد برای رسيدن به عشق خود بايد جان را و از ان بالا تر را فدا کند خيلی از اين ادمها که اين حرفها را می زنند از دين بويی نبرده اند و نمی فهمند جه می گويند.
مجيد حسينی - ايران

به نام خدا. دلم به عشق يارم گرفته حال و هوايی نوشته روی قلبم به خط کربوبلايی همه هستيم حسينه می و مستيم حسينه. بايد مسولين هر چه سريعتر با مسولين عراقی مذاکره نمايند تا شاهد حوادث ناگوار نباشيم.
عباس محمدی - ايران

خوشا به سعادت خواهران و برادرانی که در اين ايام با آزادی کامل عتبات عاليات را زيارت کردند. زيارت امامان (ع) بالاخص زيارت امام حسين (ع) بسيار نزد خداوند قرب دارد چون حسين (ع) نزد خداوند از منزلت بالائی برخوردار است او برای رضای حق و وظيفه ای که باريتعالی نزدش سپرده بود بخاطر او تمام عزيزانش را در راه او تقديم نمود لذا زيارت او به قيمت از دست دادن جان ارزش دارد البته بايد عاشق حسين (ع) شد و اورا شناخت.
حسين براداران - ايران (مشهد)

زيارت عتبات عاليات زمانی خوب و خوشايند است که ضرر جانی و مالی برای انسان نداشته باشد.همانطور که بيان شده است از نظر شرعی نيز با مشکل روبرو است..چه خوب است که با تامل بيشتری به اينجور زيارت ها نگاه شود.
کيميا

به نظر من کار درستی است چون قبل از جنگ يعنی در زمان صدام من مشرف شده بودم و حالا هم مشرف شده ام فرقی در اين ميان است من در آن زمان مخارجی زيادی صرف اين مسافرت کردم و بعد از جنگ که رفتم مخارج کم صرف شد دليل درست بودن صفر اين مخارج کم چون در آن زمان بعضی ها نمی توانسنتد بروند يعنی دولت ما ايران پول زيادی می گرفت که وقتی که پرسيده می شد که چرا اين همه مخارج به يک ترتيب يا جواب ناقص می دادند ويا اصلا جواب نمی دادند و من دوباره سوال می کنم بقيه مخارج به جيب چه کسی می رودای مسولان؟ اميدوارم که اين نوشته را مسولان بخوانند.خواهشن اين مطلب را در سايت بگذاريد. با تشکر از سايت بی بی سی و کارمندان اين سايت.
سجاد احمد پور - ايران

من خودم به اين سفر رفته ام و ديدم که آن قدرها هم خطرناک نيست و ارزش زيارت امام حسين عليه السلام بيش تر از اين حرف هاست.
بهنام کوشا - ايران

من و دوستانم به لطف الهی سالم وبا هزينهای کم به اين سفر مقدس رفته وبرگشتيم . اميدوارم که دولت ايران تسهيلات لازم وکم هزينه اين سفر را هرچه سريعتر برای تمام عاشق فراهم نمايد.
م. ف. جهرمی - ايران

به نظر من اين ديوانگی و افراط محض است، بعضی فکر ميکنند اگر دستشان به ديوار کربلا خورد هر گناهی که مرتکب شده‌اند محو و فورا به بهشت ميروند.
جواد بابايی - ايران

اين کار از نظر دولت جمهوری اسلامی ايران غير قانونی است و من قوانين ايران را شرعی می دانم، لذا با وجود علاقه زيادی که برای اين سفر دارم آن را غير قانونی می دانم و همه را از رفتن به عراق (البته به صورت قاچاق) منع می کنم.
م. ح. - ايران

زيارت عتبات عاليات مثل يک فريضه واجب است و بخصوص برای شيعيان. مردم نبايد از رفتن به اين اماکن مذهبی باز داشته شوند. دولت بايد هر چه سريعتر راههای فانونی را برای مردم باز کنند. آنان تشنه اين اماکن هستند نبايد مانعی بر سر راه آنها قرار گيرد.
عبدالطيف کريمی - افغانستان

واقعا با شرائط کنونی که اکثر مردم مملکت ما در زير خط فقر به سر می برند اين همه پول بی زبان را دادن چه معنائی دارد و کشوری که دولتمردان آن دائيه خروج ارز از کشور را دارند چرا مانع اين برنامه نمی شوند. واقعيت که تفکرات افراطی و کوته فکريها باعث تمامی بدبختی های اين مردم است.
مهدی محسنی - ايران

زيارت امام حسين به هر قيمتی ارزش دارد پس از مرگ در راه حسين نبايد ترسيد.
سميه - ايران

انجام فرايض دينی واجب و انجام اعمالی از قبيل زيارت ائمه مستحب و ميبايست هزينه انجام اين اعمال طيب و طاهر باشد نه پول ربا و نزول خواری که اکثريت ما بدان گرفتاريم.
مانی شمس - ايران

با سلام اگر مرزها را بردارند خيلی خوب می شود (مثل کشورهای اروپايی) ولی چنين چيزی در جهان سوم از محالات است فعلا و فعلا به نظر من بايستی به دستورات حکومت ايران گوش فرا دهيم تا بعدا ببينيم سياست مردان دنيا در اين باره چه خواهند کرد. در تمام جوامع بشری قاچاقی وارد شدن به يک کشور بيگانه محکوم است ما مردم ايران در تمامی کار هايمان افراطی هستيم منجمله عبادت و زيارت و ..... پس در اين باره فقط بايستی صبور بود.
فرهاد نوری - ايران

اين سفرها به صلاح نيست. امکان جلوگيری از اين سفرها بعلت وسعت بيش از اندازه مرز وجود ندارد. و برای فرهنگ سازی نيز وقت کافی وجود ندارد. تنها راه ممکن ايجاد ارتباط با حکومت عراق برای ارسال قانونی زايرين به مکانهای مقدس می باشد. و اين يکی از مواردی است که دولت ايران ناگزير به ايجاد رابطه با دولت امريکايی عراق است.
حسام قيدی - ايران

سفر به عراق اگر به منظور زيارت صورت گيرد، می تواند در نوع خود سفری خاطره انگيز باشد. اگر هدف فقط زيارت باشد، بايد دولت ايران در کنار ارامگاه های شهری مذهبی يک سری امکانات اوليه نظير احداث مکانهای استراحت موقت ، احداث رستوران های ايرانی، احداث درمانگاه های پزشکی و ... تحت نظر سازمان ملل و شورای امنيت حاکم برعراق ايجاد نمايد. در ضمن با يک سری وسايل ترابری مشخص نظير اتوبوس های کد گذاری شده، اقدام به حمل مسافر از مرزهای ايران به سوی شهرهای مذهبی نماييد . باکسانی که خواهان سوء استفاده از اين فرصت هستند بايد برخورد جدی و قانونی صورت گيرد.
مهرداد رجبی کرمانشاهی - ايران

نمی دونم واقعاً چی بايد گفت تعصبات تا کجا. عقايد مذهبی هر کسی مورد احترام هست حتی خود من هم دارای اعتقادات مذهبی هستم ولی نه من ونه خانواده ام چه در موقع حکومت صدام وچه بعد از ساقط شدن اين حکومت تصميم به اين سفر نگرفتيم و نخواهيم گرفت. در زمانی که رژيم صدام حسين در تحريم بود، مردم ما با دادن پول برای اين گونه سفرها به اين رژيم کمک مالی می کردند مثل اينکه جنگ ۸ ساله رو فراموش کردند. واقعاً متاسفم برای خودم و اين مردم . آيا اين مملکت با اين تعصبات هيچگاه می تواند معنای واقعی دموکرسی و آزادی تمامی اقشار جامعه را لمس کند. من فکر نمی کنم.
رضا - ايران (رشت)

سفر زيارتی زمانی ارزش زياد دارد که انسان جان خودشو بخاطر چيزهای بيهوده به خطر نيدازه.اون سفر زيارتی که با فراغ بال و بدور از خطر باشه خوبه.
احمد نادری وند- ايران

پخش يک گزارش مستند از اين مسئله در تلويزون که نظرات مردم و آگاهان سياسی و مراجع را نيز بازتاب دهد می توانست خيلی مفيد باشد.
فرشاد

با اين سفرهای زيارتی خطرناک به شدت مخالفم و وظيفه مسئولين ايرانی ميدانم که با توجه به علائق مردم مذاکرات لازم را جهت باز نمودن راههای قانونی زيارت باز نمايند .
مجيد کميجانی - ايران

به نظر من با توجه به اشتياق بسيار زياد هموطنان ايرانی برای زيارت عتبات بايد هرچه سريعتر موجبات سفر قانونی مردم از سوی دولت فراهم شود.
محمد علی غفاری - ايران

درحالی که امروز ثابت شده مسافرت به عتبات باهزينه۵۰هزارتومان امکان پذيراست پس چراپيش ازاين هزينه ای بالغ بر۴۰۰هزارتومان از زايران وصول ميشد واين سودبه جيب که می رفت. فکرکنم درشهرکوچک ما هرسين حداقل نيمی ازمردان بالغ به اين سفررفته وسالم برگشته اند. درکرمانشاه هم ازقراراوضاع به همين منوال است.
مسلم معين - ايران

البته من شخصاهرنوع عبادتی را با وجود عزت وآزادگی بيشترترجيح ميدهم وبااين زيارتهاهم موافق نيستم ولی نبايد ازياد برد که وضع نامناسب اقتصادی مردم جوابگوی انواع عوارض وهزينه های خروج قانونی ازکشورنيست ضمن اينکه آينده راهم نميتوان پيش بينی کرد. يکی ازدوستان که رفته بود درپاسخ به اعتراض من مبنی برخطرناک وطاقت فرسا بودن اين سفرگفت:چون عشق حرم باشد سهل است بيابانها....به اميد تسهيل در زيارت عتبات.
رضا رها - ايران

به طور خلاصه بايد بگويم اصلا با اين گونه سفرهای قاچاقی ان هم به عراق با اين شرايط خاص موافق نيستم و معتقدم که بايد از طريق قانونی اين مساله انجام شود در ضمن پدر دوستم در يکی از اين سفرها بر اثر سکته قلبی و عدم کمک مناسب به ايشان در گذشت.
رضا اکبری - ايران

ما در اغلب نقاط ايران يک جامعه سنتی داريم. افراد اين جامعه سنتی با داشتن عقايدی، به رفتارهايی دست ميزنند که شايد از نظر عاقلان و منطق گرايان، بی خردی به حساب آيد. يک نمونه از اين عقايد در زير ذکر ميشود: در مورد سفر حج اگر خطر مالی يا جانی وجود داشته باشد، ميتوان از آن صرف نظر کرد ولی در مورد زيارت کربلا، گفته شده حتی اگر خطر مالی و جانی هم بر سر راه باشد بايد اقدام به سفر کرد. توجه داشته باشيد که سفرهای قانونی (آن زمان که رواج داشت) با هزينه ای حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان انجام ميشد ولی اکنون با ۴۰ تا ۶۰ هزار تومان ميتوان اقدام به اين سفر کرد. با آن تفکر مذهبی و اين شرايط اقتصادی از يک پيرمرد و يا پيرزن که تمام عمر آرزوی سفر کربلا را داشته و وضعيت مالی خوبی هم ندارد چه انتظاری داريد؟!
محمد کوروش - ايران

با توجه به اينکه زيارت قبور مطهر ائمه امری مستحب و حفظ جان شرعا واجب است بنابراين به خطر انداختن جان برای امری مستحب دارای اشکال است. برای جلوگيری از اينگونه سفرها بهتر است دولت راهکارهای قانونی را پيگيری و تمهيدات لازم را برای اعزام قانونمند زوار فراهم آورد.
منوچهر ارجمند - ايران

به نظر من جز تحجر مذهبی دليل ديگری ندارد.
حميد رضا اسماعيل نيا - ايران

به نظر بنده بالا بودن هزينه ها از طريق قانونی (سازمان حج و زيارت) يکی از مهمترين عواملی است که مردم آرزومند زيارت در اينجور مواقع با کمترين هزينه به زيارت می روند حتی اگر جان آنها در خطر باشد.
متين رجبی عباسی - ايران

به نظر من اين زيارت قبول نيست.
غلامعباس فاريابی - ايران

متاسفانه در جوامع اسلامی شاهد توجه بيش از اندازه به ظواهر دين می باشيم نه روح دين. اصولا خيليها فراموش کرده اند که احکام و اعمال مذهبی به عنوان قشر دين بوده و هدفی جر نگهداری از مغز دين ندارند. اين است که شاهديم بعضی از دينداران عزيز دستورات مکرر دين در مورد ضرورت حفظ جان را نديده ميگيرند تا به زيارت (که يک عمل مستحب است) بروند. به نظر اينجانب چاره اين مشکل در توجه بيشتر به عملکرد و هسته دين می باشد تا ظواهر آن که اين موضوع تحول جدی در ديدگاههای مذهبيون بالاخص روحانيون را ميطلبد.
رضا زواشکيانی - کانادا

بر اساس معتقدات شيعه زيارت امام حسين در هر حالی ثواب دارد و نيز تعداد کشته شدگان زائرين کربلا در عرض اين سه ماه کمتر از قربانيان بعضی ازجاده ها در اين مدت ميباشد.
محمد محمدی - ايران

باتوجه به خطرات ياد شد واز آنجائيکه اين سفرها غير قانونی شده و با در نظر گرفتن دستورات قرآنی مبنی بر حفظ جان اينگونه سفرها هرچند به نيت زيارت باشد جايز نيست البته به طورآشکار و عينی خير اما از اخبار و حکايتها مسائل دردناکی را شنيده ايم به نظر من می بايست در يک چارچوب مشخص و شناخته شده دو طرف بربای از ميان برداشاتن موانع تلاش نمايند.
وحيد حسينی - ايران

اين حق هر مسلمان است .مسئولان هم بايد سريعتر راههای قانونی را باز کنند.
جعفر قاسمی - ايران

با تشکر از افراد زير به خاطر ارسال نظراتشان. لطفا نامه های خود را حتما به فارسی برای ما ارسال کنيد تا در اين صفحه منعکس شود. در صورتی که از صفحه کليد فارسی نداريد و از سايت هايی استفاده می کنيد که امکان تايپ فارسی فراهم می کنند، نامه های خود را به آدرس persian.online@bbc.co.uk بفرستيد.

کمال رستگار - سوئد
مهران ايزدی - آذربايجان
محمد علی آرياسيف - آمريکا
بهروز مهاجری - آمريکا
علی حقيقت کاشانی - امارات
علی حسن زاده - افغانستان
اسماعيل حبيبی - ايران
عليرضا آقا بابايی - ايران
هاشم رفيعی - ايران
زيبا دردشتی - ايران
حسن قربانی - ايران

نام  
نام خانوادگی  
کشور  
نشانی الکترونيکی  

نظرهای شما

توجه: بی بی سی می کوشد تا حد ممکن، نظرهای دريافت شده را در سخنگاه منعکس کند. نامه های دريافتی ويرايش خواهد شد.  

صفحه نخست
    ايران
    منطقه
    اقتصاد و بازرگانی
  دانش و فن
    فرهنگ و هنر
    سخنگاه
    آموزش انگليسی

بشنويد
    برنامه های راديو
    شيوه شنيدن
  تازه ترين خبرها