The place where Chelsea Pensioners live

  • 8 April 2014
  • From the section Magazine

Pretty much unchanged since Sir Christopher Wren designed them at the end of the 17th Century, the Long Wards - home to the Chelsea Pensioners - are getting a makeover.

The small wooden rooms - measuring 9 x 9ft - are being modernised and getting bigger. The distinctive wood panelling will remain, but residents will enjoy the luxury of en suite facilities and direct daylight.

Take a tour of the old rooms - and see how they will look in future.

Desktop and laptop users - media best viewed on full-screen.

All images subject to copyright. Archive images courtesy Royal Hospital Chelsea and Getty Images.

Production by Paul Kerley. Publication date 8 April 2014.

More like this:

The 76 best designs of the year

The curious world of public information posters

The far-flung British islands of the South Atlantic


Royal Hospital Chelsea