Skip to main contentAccess keys helpA-Z index
BBCMacedonian.com
 
Ревидирано на: 29. Март 2011 - Објавено на 15:04 GMT
 
Испрати имејл на пријател   Верзија за печатење
БиБиСи археологија
 
БиБиСи на македонски беше дел од голема медиумска структура која својот имиџ го изгради врз два главни принципи: да се биде, од една страна, објективен, прецизен и неутрален, а истовремено да се биде секаде присутен, брз и точен. Погледнете наназад за да видите како БиБиСи го постигна ова:

Првиот генерален директор Сер Џон Реит и претседавачот на БиБиСи Џеј Ејч Витли го отвораат Империјалниот Сервис

Некогашниот Империјален Сервис на БиБиСи ја почна својата историја во сабота на 19 декември 1930 година во 9.30 часот од новоизграденото студио во Broadcasting House во Лондон. Подоцна Светскиот сервис почна да се финансира од Министерството за надворешни работи на Обединетото Кралство.

Историјата на светот во времето во кое сме живееле е и наша лична историја. Во своето кусо, но бележливо постоење, БиБиСи на македонски беше секаде каде што таа се случуваше. Па како, низ овој времеплов, кој започна на 8 јануари 1996 година БиБиСи ви го носеше светот дома?

 
 
НАЈНОВИ ВЕСТИ
 
 
Испрати имејл на пријател   Верзија за печатење
 
 
 
BBC © ^^ Назад на почеток
 
  Архива
 
  BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>