Skip to main contentAccess keys helpA-Z index
BBCMacedonian.com
 
Ревидирано на: 09. Август 2010 - Објавено на 13:49 GMT
 
Испрати имејл на пријател   Верзија за печатење
Сарчиево го освои „Гинисовиот“ рекорд
 

Фотоси: Драган Ристов

Беа сварени 3150 килограми, речиси 2000 килограми повеќе од досегашниот рекорд кој го држеа студенти во САД

Фотоси: Драган Ристов

Покрај 400 килограми грав, во котелот влегоа и преку 2,6 тони вода, 200 килограми сланина, 70 литри зејтин, и уште некои други зачини

Фотоси: Драган Ристов

Готвач од хотелот „Александар палас“, кој ја водеше екипата, вели дека рецептот е стар 2000 години а таков грав наводно јадел и Александар Македонски

Фотоси: Драган Ристов

На прогласувањето на рекордот но и верскиот празник „Св.Петка“ присуствуваа десетина илјади луѓе од Македонија и странство

 
 
ЛОКАЛНИ ЛИНКОВИ
Прилепските сарми за „Гинис“
18 Декември, 2008 | Вести
НАЈНОВИ ВЕСТИ
 
 
Испрати имејл на пријател   Верзија за печатење
 
 
 
BBC © ^^ Назад на почеток
 
  Архива
 
  BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>