Gjithashtu: Si duket Euro  
Historia e EURO-s
Historiku i Euro-s
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Historiku i Euro-s

Historiku i Euro-s

 

Anëtare të eurozonës janë 12 nga 15 shtetet e BE-së (Gjermania, Franca, Italia, Spanja, Portugalia, Belgjika, Luksemburgu, Hollanda, Austria, Finlanda, Greqia dhe Irlanda).

Më 1 janar 2002 euro-ja zëvendësoi monedhat e vjetra kombëtare. Siç tregon grafiku, vlera e monedhave evropiane gjithmonë ka lëvizur në krahasim me dollarin, madje edhe gjatë kohës kur janë zhvilluar debate rreth euros.
 
^^ Kthehu në krye