King's English
  Intro 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30  

  Elvis Presley
 
VOCABULARY
dream - ëndërr
dream holiday - pushime të mrekullueshme/si në përralla/ si në ëndërr
a dream holiday come true - realizimi i pushimeve të ëndërruara
lucky - me fat
to go back - kthehem përsëri, shkoj përsëri
matter - çështje
to save money - kursej para
once - këtu: pasi (ke qenë një herë)
to expect - pres (nga dikush të bëjë diçka
massive - shumë i/e madh/e
mansion - shtëpi, rezidencë, zakonisht e rrethuar nga toka/kopshte, pemë, etj.., që i përkasin një personi/familjeje
meal - vakt (i të ngrënit)
goose bumps - (më bëhet) mishi kokërr
site - vend, mjedis
privilege - privilegj
LESSON 16

 

(JB) It was a dream holiday come true to go to Graceland. I thought it would be the one and only time I would ever go there, but I've been very lucky to be able to go back another four times. So it's a matter of just keep saving the money to go back again 'cos once you've been, you just want to keep going back.

(JB) I think my most special moment was definitely when they opened the door, and I walked into Graceland, to just stand there. I mean, the house itself is not what you'd expect, it's not a massive mansion, it is quite small. To just see where he used to, well, sit at the table for his meals, it gives you goose bumps; you're actually walking through the rooms where he once was.

(DK) A lot of the people here today have not been able to see Graceland or visit any of the Elvis sites, and we have been very, very lucky, as Janet said before. To go there once was a privilege, but to be able to go there more than once, it was just a dream come true, really.


EXPLANATIONS

 

the one and only time - hera e parë dhe e vetme
it's a matter of … - është çështje …
to keep doing something - të vazhdosh të bësh diçka
Elvis site - vend ku ka jetuar ose ka qenë Elvisi
 
^^ Back to top Back to Index >>