Momentet ky?e t? BE-s?Historia e Euro-s  
Zgjerimi i Evropës
Hyrje
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hyrje

Hyrje

 

Me futjen e dhjetë shteteve të reja në BE më 1 maj organizata bëhet me 25 vende anëtare, krahasuar me grupin prej gjashtë vendesh 50 vjet më parë.

Dy vende të tjera, Bullgaria dhe Rumania, mund të futen në vitin 2007. Turqia mund të fillojë bisedimet për anëtarësim në vitin 2005. BE-ja ka thënë gjithashtu se Kroacia plotëson kriteret për të filluar bisedimet e anëtarësisë.

BE-ja bëhet blloku më i madh tregtar në botë, për sa i përket popullsisë, duke u shtuar edhe me rreth 74 milion qytetarë të tjerë duke shkuar në rreth 455 milionë banorë.

Qendra e saj e rëndesës kalon tani nga ana e lindjes, ndërsa hapësira e saj territoriale shtohet me një të katërtën, duke e çuar deri në kufi me ish-Bashkimin Sovjetik.

Klikoni në hartën sipër dhe lidhjet në të majtë për të mësuar më shumë lidhur me vendet e reja anëtare të BE-së.
 
^^ Kthehu në krye Kthehu tek faqja kryesore >>