Pasojat e Aids-it  
Pasqyrë e përgjithshme
 

------------------------------------------------

 
- Amerika e Veriut

------------------------------------------------

 
- Karaibet

------------------------------------------------

 
- Amerika Latine

------------------------------------------------

 
- Evropa Perëndimore

------------------------------------------------

 
- Afrika e Veriut dhe Lindja e Mesme

------------------------------------------------

 
- Afrika Sub-Sahariane

------------------------------------------------

 
- Evropa Lindore dhe Azia Qendore

------------------------------------------------

 
- Azia Jugore dhe Juglindore

------------------------------------------------

 
- Azia Qendrore dhe Paqësori

------------------------------------------------

 
- Australia dhe Zelanda e Re

Pasqyrë rajonale

 

Asnjë rajon në botë nuk i ka shpëtuar prekjes nga virusi HIV, i cili është përhapur në grupet me rrezikshmëri të lartë, që variojnë nga minoritetet etnike në Amerikën Veriut e deri tek përdoruresit e drogës në Indi. Shifrat që flasin për infeksionet vazhdojnë të rriten në vendet e zhvilluara, ndërsa vendet me popullsi të madhe, megjithëse në fazat e hershme po e rrisin në mënyrë domethënëse numrin e përgjithshëm të të infektuarve në botë.

Klikoni në lidhjet (linket) në të majtë për të parë se si e ka prekur virusi secilin prej rajoneve.
^^ Kthehu në krye Kthehu tek faqja kryesore >>