Pasojat e Aids-it  
Pasqyrë e përgjithshme
 
2010: Skenari më i mirë
 

2010: Skenari më i mirë

2010: Skenari më i mirë

 

Nga ky studim rezultoi se nga 45 milion rastet që priten deri në 2010, 29 million mund të parandalohen nëpërmjet zbatimit në shkallë botërore të paketës së masave parandaluese që kanë rezultuar të suksesshme në disa vende. Harta tregon shifra krahasuese të numrit të përgjithshëm të njerëzve të infektuar me HIV në 2002. Studimi, i cili është bërë vetëm në vendet e varfra dhe në ato me nivel mesatar , thotë se koha e kundërpërgjigjes është shumë e rëndësishme. Vetëm gjysma e infeksioneve mund të parandalohen nëse do të ketë një vonesë 3-vjeçare në zbatimin e masave për parandalimin e virusit HIV.
^^ Kthehu në krye Kthehu tek faqja kryesore >>