Pasojat e Aids-it  
Pasqyrë e përgjithshme
 

------------------------------------------------

 
- 1986

------------------------------------------------

 
- 1991

------------------------------------------------

 
- 1996

------------------------------------------------

 
- 2001

Epidemia e Afrikës

 

Afrika Sub-Sahariane është më e prekura nga virusi HIV. Epidemia filloi të përhapej në fund të viteve ‘70s dhe në fillim të viteve 80, duke filluar nga Afrika Perëndimore deri në dalje të Oqeanit Indian, përpara se të kalonte në vendet në jug të kontinentit ku tani virusi po bën kërdinë. Afrika e Jugut rregjistron numrin më të madh të rasteve me HIV në botë, me 5 milion të prekur. Botsvana dhe Svazilend kanë përqindjen më të madhe të njerëzve që janë me HIV. Në shumicën e vendeve, epidemia është përhapur që nga grupet me rrezikshmëri të lartë si përdoruesit e drogës dhe punëtorët e seksit dhe është stabilizuar fuqishëm në popullatën e gjerë.
^^ Kthehu në krye Kthehu tek faqja kryesore >>