BBCAlbanian.com
 
Botuar: E mërkurë, 26 maj 2010 - 15:17 CET
 
Dërgoja një miku   Version i printueshëm
Elizabeth Gowing për fushatën në mbrojtje të shtëpisë Hyniler
 
Elizabeth Gowing, shkrimtare
Shkrimtarja Elizabeth Gowing ka jetuar në Kosovë disa vjet
Çështja e mbrojtjes së monumenteve historike përsëri ishte në fokus ditët e fundit në Kosovë.

Një konak otoman, Shtëpia Hyniler në Prishtinë, përballej me rrënim pasi ishte hequr nga lista e ndërtesave të mbrojtura në të cilën ishte vënë para më shumë se dyzet vitesh (1967).

Por një fushatë që u shtri edhe në facebook, rrjeti social në internet, arriti të sigurojë një vendim të Ministrisë së Kulturës me të cilin kjo shtëpi kthehej përsëri nën mbrojtjen institucionale.

Ragip Luta bisedoi me organizatoren e fushatës, Elizabeth Gowing dhe fillimisht e pyeti nëse ajo ndërtesë e rrallë në Prishtinë mund të konsiderohej tani e shpëtuar?

 
 
GJITHASHTU
 
 
Dërgoja një miku   Version i printueshëm
 
 
 
BBC ©
 
^^ Kthehu në krye
 
  Arkiv
 
  BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>