BBCAlbanian.com
 
Botuar: E enjte, 11 tetor 2007 - 11:45 CET
 
Dërgoja një miku Version i printueshëm
Vazhdon të jetë e vështirë situata energjetike
 
Pamje e Fierzës nga ajri )
Grafiku i kufizimit të dritave në vend varion nga 5 deri 17 orë.
Shirat e ditëve të fundit që kanë përfshirë vendin kanë dhënë shenjat e para të një ndalimi për momentin të krizës hidroeneregjitike në vend.

Por specialistët e energjetikës thonë se vetëm rreshjet e dëborës do të mundësojnë një përmirësim të kësaj situate pasi nivelet e ujit në Fierzë konsiderohen ende kritike në shifrat 260 metra mbi nivelin e detit.

Sipas njoftimeve zyrtare të Korporatës Elektro-Energjetike shqiptare në vend prodhohen 7.7milionë kw/orë energji elektrike, ndërkohë që për të plotësuar nevojat e konsumit ditor importohen dhe 6 milion kw /orë energji elektrike nga jashtë.

Të enjten përfundon dhe remonti në linjën e interkonjuksionit Shqipëri- Mali i Zi kështu që korporata do të rrisë importin në 9.2 mil/kw orë, dhe do të rezervojë sasinë e energjisë elektrike që prodhohet në vend për të përballuar periudhën e dimrit kur dhe kërkesat për konsum shtohen edhe më tej.

Grafiku i kufizimit të dritave varion nga 5 orë në Tiranë në 17 orë në zonat e thella rurale.

Ndërkohë, grupet parlamentare të opozitës në parlament kanë kërkuar ngritjen e një komisioni hetimor parlamentar që do të hetojë tenderat dhe menaxhimin e KESH-it, jo vetëm tani, por dhe kohën kur ata qeverisnin vetë.

 
 
LOKALE
Energjia
16 shkurt 2006 | Analiza
GJITHASHTU
 
 
Dërgoja një miku Version i printueshëm
 
 
 
BBC ©
 
^^ Kthehu në krye
 
  Arkiv
 
  BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>