http://www.bbcalbanian.com

Botuar: E enjte, 01 mars 2007 - 15:50 CET

Profesor Doktor Remzi Pernaska

Profesor Doktor Remzi Pernaska, gjuhëtar shqiptar dhe francez, studiues dhe pedagog që prej më shumë se 40 vjetësh, flet për BBC-në.

Ai kontribuon aktivisht në studimin dhe mësimdhënien e gjuhës shqipe.

Njohës i disa gjuhëve të huaja, Profesor Pernaska ka mbrojtur tri doktorata në gjuhësi, dy në Francë dhe një në Shqipëri.

Aktualisht është anëtar i disa shoqatave gjuhësore të Francës dhe Parisit dhe pjesëtar komisionesh dhe redaksish botuese në Shqipëri.

Intervista u realizua nga Elira Lamani.

Dëgjoni intervistën në audio