http://www.bbcalbanian.com

Botuar: E martë, 06 mars 2007 - 18:41 CET

Massimo D’Alema, ministri i jashtëm i Italisë

Aktualisht, ministër i jashtëm i Italisë, Massimo D’Alema hyri në histori si kryeministri i parë ish-komunist në Itali.

Ai ishte në krye të qeverisë italiane kur fuqitë perëndimore vendosën të bombardojnë Jugosllavinë e Milloshevicit dhe mbetet një nga figurat qendrore të së majtës italiane.

Ekskursionist i apasionuar, ai flet me superlativa për bregdetin shqiptar.

Gëzim Guri bisedoi me zotin D’Alema në zyrën e tij në Itali.

Dëgjoni intervistën në audio.