BBCAlbanian.com
 
Botuar: E mërkurë, 31 janar 2007 - 07:55 CET
 
Dërgoja një miku Version i printueshëm
Berisha lidh marrëveshje me Microsoft
 
Microsoft
Microsoft do të japë me çmim të lirë 6 mijë kompjutera për Shqipërinë
Qeveria e Shqipërisë dhe kompania amerikane Microsoft kanë arritur një marrëveshje për Partneritet Strategjik.

Kryeministri Berisha është takuar të martën në Edinburg të Skocisë me drejtuesin e korporatës, miliarderin Bill Gates për nënshkrimin e marrëveshjes, e cila ndër të tjera parashikon që Microsoft të sjellë në Shqipëri rreth 6 mijë kompjutera me çmim simbolik për shkollat dhe programet mësimore.

Qeveria shqiptare ka marrë përsipër të respektojë të drejtat e pronësisë intelektuale duke blerë programet e Microsoft që përdoren nga administrata publike.

Produktet dhe shërbimet e Microsoftit do të përdoren nga sektori publik për një periudhë 3-vjeçare.

Në bazë të marrëveshjes Microsoft do të hapë një qendër në Shqipëri për përgatitjen e specialistëve të teknologjisë se informacionit.

Duke folur në Forumin e Skocisë ku marrin pjesë udhëheqës nga shumë vende të botës, kryemnistri Berisha u shpreh se qeveria e tij synon shtrirjen e përdorimit të internetit në çdo shtëpi dhe shkollë të vendit.

Qeveria shqiptare ka shpallur muaj me parë nismën që e ka quajtur Shqipëria në moshen e Internetit.

 
 
GJITHASHTU
 
 
Dërgoja një miku Version i printueshëm
 
 
 
BBC ©
 
^^ Kthehu në krye
 
  Arkiv
 
  BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>