BBC Albanian
BBCi Home Page BBC World News BBC Sport BBC World Service BBC Weather BBC A-Z
Faqja kryesore
Rajoni
Shtypi evropian
Analiza
Forum
AUDIO
Frekuencat
Programi i rradhës
SHËRBIMET
Për ne
Na kontaktoni
Ndihmë
GJUHËT
BBC Serbian
BBC Croatian
BBC Macedonian
BBC Greek
BBC Bulgarian
 
Botuar: E mërkurë, 10 mars 2004 - 19:52 CET
 
'Kthimi' nuk u bind të kthehet në Kuvend
 
Kreu i administratës ndërkombëtare në Kosovë, Harri Holkeri, nuk ia ka dalë t’i bindë deputetët serbë të koalicionit "Kthimi" që të kthehen në Kuvendin e Kosovës.
Harri Holkeri, kryeadministratori i Kosovës
Holkeri propozon mbajtjen e seancave në tjetër sallë


Zyrtarë të këtij koalicioni thanë se nëse nuk hiqen muralet e vendosura në hollin e sallës së rinovuar të Kuvendit që, sipas tyre, kanë përmbajtje njëetnike, ata do të vazhdojnë të bojkotojnë seancat parlamentare e ndoshta edhe të tërhiqen nga të gjitha organet e Kuvendit dhe qeverisë.

Z. Holkeri ka paraqitur idenë që seancat parlamentare të mbahen në një sallë tjetër, ku nuk ka piktura dhe propozimi ka mbetur të shqyrtohet nga deputetët serbë.

Nënkryetari i Kuvendit, Hydajet Hyseni, i tha BBC-së se për idenë e zotit Holkeri dëgjonte për herë të parë dhe se ajo, sipas tij, shpiente në një udhë pa krye.

Zoti Hyseni tha se kjo çështje nuk ishte diskutuar me Kryesinë e Kuvendit, as atëherë kur ishte krijuar e gjithë kjo situatë me muralet.
Lajme të tjera:
Zgjedhjet e përgjithshme në Kosovë më 23 tetor
Gueheno viziton Mitrovicën
Kreu i Komitetit Olimpik në Athinë
Hidhet granatë në shtëpinë e Rugovës
Albtelekomi ofron operator të ri celular
Edhe BDI me kandidat të vetin
Dy gjeneralë kroatë dorëzohen në Hagë
Afati për deklarimin e pasurive po afron
'Kthimi' nuk u bind të kthehet në Kuvend
Masa të reja kundër trafikimit të drogës

BBC Albanian
 
albanian@bbc.co.uk
 
 
 
BBC Copyright   ^^ Kthehu në krye Lajme në 43 gjuhë >
 
Faqja kryesore | Rajoni | Shtypi evropian
Analiza | Diskutim | Frekuencat
 
Për ne | Na kontaktoni | Ndihmë | Deklarata mbi të dhënat private
 
 
© BBC Albanian, Bush House, Strand, London WC2B 4PH, UK