BBCAlbanian.com
 
Botuar: E enjte, 09 shtator 2010 - 15:24 CET
 
Dërgoja një miku   Version i printueshëm
Parlamenti Evropian rezolutë ndaj Francës
 
Romët që presin largimin nga Franca
Franca ka deportuar prej muajit korriku rreth njëmijë romë
Parlamenti Evropian ka miratuar një rezolutë duke kritikuar reagimin e Komisionit Evropian ndaj nxjerrjes së romëve prej Francës.

Që prej korrikut qeveria franceze ka larguar prej vendit 1000 romë në përpjekje, siç thotë, për të përmirësuar rendin.

Por Parlamenti Evropian e kaloi lehtësisht rezolutën ku dënohet ky veprim dhe i bën thirrje qeverisë franceze që të ndalet.

Largimet masive janë të jashtëligjshme sipas ligjit evropian.

Rezoluta ia adreson disa prej kritikave më të forta Komisionit Evropian për atë që quan si "reagim i vonuar dhe pa limit", ndaj ndjekjes së romëve.

Parlamenti i bën thirrje Komisionit të hetojë, nëse Franca ka shkelur ligjin evropian për lirinë e lëvizjes dhe diskriminimin racor.

 
 
LOKALE
Franca nis deportimin e romëve
19 gusht 2010 | Faqja Kryesore
Franca fillon deportimin e romëve nga lindja
15 gusht 2010 | Faqja Kryesore
GJITHASHTU
 
 
Dërgoja një miku   Version i printueshëm
 
 
 
BBC ©
 
^^ Kthehu në krye
 
  Arkiv
 
  BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>