BBCAlbanian.com
 
Botuar: E shtunë, 08 maj 2010 - 13:31 CET
 
Dërgoja një miku   Version i printueshëm
Evropa krijon një fond emergjent
 
Eurozona
Presidenti francez thotë se kjo është kriza më e rëndë për euron
Evropa ka krijuar një fond emergjent për të ndaluar krizën financiare greke të përhapet në vendet e tjera që përdorin euron.

Udhëheqësit e vendeve të eurozonës ranë dakord për krijimin e këtij fondi në një takim që mbajtën në Bruksel.

Detajet janë ende në shqyrtim nga minitsrat e financave, dhe thuhet të finalizohen ditën e dielë.

Ndërkohë, është dhënë aprovimi final për paketën prej miliarda dollarësh për Greqinë.

Ka shqetësime se kriza greke po ndikon në Portugali dhe Spanjë.

Presidenti francez Nikolas Sarkozi tha se eurozona po përballej me krizën më të rëndë që nga krijimi i monedhës së euros në 1999-ën.

 
 
GJITHASHTU
 
 
Dërgoja një miku   Version i printueshëm
 
 
 
BBC ©
 
^^ Kthehu në krye
 
  Arkiv
 
  BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>