BBCAlbanian.com
 
Botuar: E enjte, 10 shtator 2009 - 07:35 CET
 
Dërgoja një miku   Version i printueshëm
Obama jep hollësi për reformën
 
Barack Obama
Skema publike e sigurimeve shëndetësore e kanë ndarë opinionin
Presidenti Obama iu ka bërë thirrje kundërshtarëve të tij në Kongres që të bashkëpunojnë për krijimin e një sistemi shëndetësor universal në Shtetet e Bashkuara.

Duke folur në një sesion të rrallë të përbashkët të të dyja dhomave të Kongresit, zoti Obama tha se është i vendosur që të jetë presidenti i fundit që e kthen në një kauzë reformën shëndetësore.

Ai tha se Amerika ishte i vetmi vend i pasur që lejonte miliona shtetas të saj të duronin vuajtjet e shkaktuara nga mungesa e kujdesit shëndetësor.

Zoti Obama tha se do të përmirësonte sigurimin shëndetësor të atyre që ishin të siguruar dhe do të përfshinte në planet e tij alternativën e sigurimit publik për amerikanët e pasiguruar.

Ai tha se Kongresi ishte dakord me afro 80% të reformave që nevojiteshin.

Presidenti Obama këmbënguli që ky plan nuk do ta rëndonte buxhetin.

Por, kritikët e tij thonë se kostoja e sigurimit të 46 milionë amerikanëve të pasiguruar do të jetë shumë e lartë.

 
 
LOKALE
Obama mbron reformën në shëndetësi
23 korrik 2009 | Faqja Kryesore
Obama fillon reformën shëndetësore
16 qershor 2009 | Faqja Kryesore
Obama merr masa të reja për ekonominë
18 qershor 2009 | Faqja Kryesore
GJITHASHTU
 
 
Dërgoja një miku   Version i printueshëm
 
 
 
BBC ©
 
^^ Kthehu në krye
 
  Arkiv
 
  BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>