BBCAlbanian.com
 
Botuar: E martë, 21 prill 2009 - 14:17 CET
 
Dërgoja një miku   Version i printueshëm
Metoda e të shkruarit për radio
 
Allan Little
Korrespondenti i posaçëm i BBC-së, Allan Little

Në këtë film, korrespondenti i posaçëm i BBC-së, Allan Little, ofron metodën e tij të të shkruarit në mënyrë të qartë dhe bindëse për radio.

Ai thotë se ka dy rregulla themelore: tregoni diçka që mbetet dhe tregojeni atë thjesht e qartë.

Në filmin e Allan-it tregohet se për të shkruar mirë duhet të lexoni dhe ta analizoni gjuhën e asaj që lexoni për të parë se çfarë funksionon dhe çfarë jo.

Shpreheni qartë objektivin që dëshironi të arrini, qoftë ai tregimi i një ngjarjeje, sjellja e një atmosfere, apo shpjegimi i diçkaje komplekse.

Secili ka stilin e vet.

Shikoni filmin e Allan Little. 
 
GJITHASHTU
 
 
Dërgoja një miku   Version i printueshëm
 
 
 
BBC ©
 
^^ Kthehu në krye
 
  Arkiv
 
  BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>