http://www.bbcalbanian.com

Botuar: E premte, 18 prill 2008 - 16:04 CET

Violinistja Alda Dizdari

Violinistja shqiptare Alda Dizdari, soliste në disa formacione orkestrale të njohura, është fituese e një numri çmimesh ndërkombëtare.

Ajo është nominuar në Shqipëri për çmimin 'Artistja më e mirë për muzikën klasike të vitit 2005'.

Rrjedh nga një familje e njohur muzikantësh që i ka kultivuar dashurinë dhe pasionin për muzikën.Tingujt e violinës së saj jane dëgjuar jo vetëm në Shqipëri por edhe në shumë vende të botës.

Ajo tregon për BBC-në se si u dashurua me violinën, cili është sekreti i suksesit të saj, arritjet si dhe planet e saj për të ardhmen.

Me Alda Dizdarin bisedoi Elira Lamani.

Dëgjoni intervistën