BBCAlbanian.com
 
Botuar: E shtunë, 08 dhjetor 2007 - 09:51 CET
 
Dërgoja një miku   Version i printueshëm
Apel drejtuar BE-së për Kosovën
 
Bashkimi Europian
Ministrat e jashtëm të Britanisë, Francës, Gjermanisë dhe Italisë i drejtojnë bashkërisht një thirrje Bashkimit Europian që t'i përmbahet përgjegjësive që ka për Kosovën, pas dështimit të negocijatave për statusin e ardhshëm të saj.

Apeli do të ketë formën e një letre drejtuar anëtarëve të tjerë të Bashkimit Europian, që janë të ndarë në lidhje me njohjen apo jo të Kosovës nëse, siç pritet, shumica shqiptare shpall pavarësinë nga Serbia.

Disa vende, përfshirë Greqinë dhe Spanjën janë të shqetësuar për precedentin që mund të krijojë një Kosovë e pavarur. Dje ndërmjetësit ndërkombëtarë konfirmuan se nuk kishin qenë në gjendje të arrijnë ndonjë marrëveshje mes shqiptarëve të Kosovës dhe Serbisë.

 
 
LOKALE
E ardhmja e Kosovës
17 gusht 2006 | Analiza
Manifestim për Kosovën në Londër
09 dhjetor 2007 | Faqja Kryesore
Banorë serbë përleshen me rojat e Rucker-it
08 dhjetor 2007 | Faqja Kryesore
NATO-ja do të mbajë trupat në Kosovë
07 dhjetor 2007 | Faqja Kryesore
NATO-ja do të mbetet në Kosovë
07 dhjetor 2007 | Rajoni
GJITHASHTU
 
 
Dërgoja një miku   Version i printueshëm
 
 
 
BBC ©
 
^^ Kthehu në krye
 
  Arkiv
 
  BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>