BBCAlbanian.com
 
Botuar: E hënë, 16 prill 2007 - 11:20 CET
 
Dërgoja një miku Version i printueshëm
Tenori Pirgu në Royal Opera
 
Saimir Pirgu
Kritika britanike e ka vlerësuar shumë tenorin shqiptar
Tenori Saimir Pirgu interpreton një nga rolet kryesore në operan “Gianni Schicchi” të Puçinit në Royal Opera House në Londër.

Artisti nga Shqipëria është vlerësuar nga kritika britanike si “një nga tenorët lirikë më të mirë të së ardhmes”.

Në më pak se pesë vjet ai ka marrë pjesë në ngjarje të rëndësishme operistike në tre kontinente dhe po punon me shtëpinë e njohur diskografike UNIVERSAL për diskun e dytë me muzikë klasike.

Tenori Pirgu do ta luajë rolin e Rinuçios edhe në Los Anxheles të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, ku opera e Puçinit do të vihet në skenë nga Plaçido Domingo dhe Woody Allen.

 
 
GJITHASHTU
 
 
Dërgoja një miku Version i printueshëm
 
 
 
BBC ©
 
^^ Kthehu në krye
 
  Arkiv
 
  BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>