BBCAlbanian.com
 
Botuar: E premte, 03 qershor 2005 - 18:54 CET
 
Dërgoja një miku Version i printueshëm
Rezultatet e zgjedhjeve të kaluara parlamentare
 
Kuvendi i Shqipërisë
Zgjedhjet e kaluara parlamentare në Shqipëri u mbajtën në vitin 2001.

Kuvendi i Shqipërisë ka 140 deputetë prej të cilëve 100 zgjidhen drejtëpërdrejtë nga votuesit në zonat zgjedhore njëemërore dhe 40 deputetë zgjidhen sipas përqindjes proporcionale.

Rezultatet e zgjedhjeve të kaluara kanë dhënë përbërjen e mëposhtme të Kuvendit, sipas Komisionit Qendror të Zgjedhjeve.

Të zgjedhur drejtpërdrejt:

Partia Socialiste e Shqipërisë (PSSh) 73 deputetë
Partia Demokratike + Bashkimi për Fitore (PD + BF) 25 deputetë

Nga mandatet shtesë:

PD + BF 21
Partia Demokrate e Re (PDr) 6
Partia SocialDemokrate (PSD) 4
Partia Bashkimi Për të Drejtat e Njeriut (PBDNj) 3
Partia Agrare Shqiptare (PASh) 3
Partia Aleanca Demokratike (PAD) 3
Të Pavarur 2
Burimi: Komisioni Qendror i Zgjedhjeve

Me përqindje:

Partia Socialiste e Shqipërisë (PSSh) 73 deputetë 41.513%
Koalicioni Bashkimi për Fitore 46 deputetë 36.809%
Partia Demokrate e Re (PDr) 6 deputetë 5.087%
Partia SocialDemokrate (PSD) 4 deputetë 3.645%
PBDNj 3 deputetë 2.614%
Partia Agrare Shqiptare (PASh) 3 deputetë 2.568%
Partia Aleanca Demokratike (PAD) 3 deputetë 2.547%
Të Pavarur 2 ----------
Burimi: Kuvendi i Shqipërisë

 
 
GJITHASHTU
 
 
Dërgoja një miku Version i printueshëm
 
 
 
BBC ©
 
^^ Kthehu në krye
 
  Arkiv
 
  BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>