BBCAlbanian.com
 
Botuar: E mërkurë, 17 nëntor 2010 - 17:18 CET
 
Dërgoja një miku   Version i printueshëm
Zhvillimi i medias dhe globalizimi i informacionit
 
Iphone
Qasje në internet prej celularëve mundëson marrjen e shpejtë të informacionit
Nëse do të krahasonim mënyrën se si informoheshim 10 vjet më parë, ndryshimi është i jashtëzakonshëm.

Le të kujtojmë ardhjen e Mijëvjeçarit, shumë prej nesh e kemi përcjellë përmes ekranëve gjigandë apo radiove atje ku nuk ka qënë i mundshëm televizori.

Dhjetë vjet më vonë, mbyllja e dekadës nuk kaloi pa u përcjellë në Facebook, Twitter e faqe të tjera sociale, pa qënë nevoja të jemi fizikisht para ndonjë kompjuteri. Thjesht me telefona celularë.

Sot mënyra se si informohemi i dedikohet zhvillimit të teknonologjisë, por si po i përshtatet informacioni kësaj teknologjie?

A ka ndryshuar mënyra se si e kërkojmë informacionin? Si shkruajmë sot për një audiencë që na përcjellë gjithnjë e më tepër përmes internetit?

Në ç'masë globalizmi përcakton axhendën e informacioneve që duhet t'i interesojnë publikut?

Si po mbijetojnë mediat tradicionale, si gazetat dhe radiot, këtë bum teknologjik? Po gazetarët si po përshtaten këtij zhvillimi? Sa ka ndryshuar dhoma e lajmeve?

Dekada e ardhshme pritet të jetë edhe më interesante përsa i takon këtij zhvillimi, teksa për publikun e gjerë bëhet më e lehtë qasja tek teknologjia më e fundit, si telefonat, iphone, blackberry dhe kompjuterat ipad.

Si pritet të duket media e dekadës së ardhshme? Cila platformë do të dominojë?

Për këto çështje u diskutua në forumin e BBC-së në shqip, të përgatitur nga Irena Luto.

 
 
Emri
Mbiemri*
Qyteti
Vendi
Email
Telefoni*
* Sipas dëshirës
Opinioni i juaj
 
  
BBCAlbanian.com mund të redaktojë komentet tuaja dhe nuk garanton se do të botohen të gjithë e-mailët.
 
GJITHASHTU
 
 
Dërgoja një miku   Version i printueshëm
 
 
 
BBC ©
 
^^ Kthehu në krye
 
  Arkiv
 
  BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>