BBCAlbanian.com
 
Botuar: E hënë, 03 maj 2010 - 14:08 CET
 
Dërgoja një miku   Version i printueshëm
Në politikë fiton personaliteti apo substanca?
 
Obama duke komunikuar me telefonin Blackberry
Modeli i Barack Obamës po imitohet nga politikanë në botë
Në zgjedhje dhe në politikë në përgjithësi sa lidhet mbështetja për politikanët me personalitetin dhe sa ka të bëjë ajo me politikat dhe reformat në përgjithësi?

Është fakt që në përgatitjet e tyre për jetën dhe karrierën, politikanët marrin leksione apo instruktohen se si të flasin edhe të sillen.

Sidomos në kohë fushatash, shtabet e tyre elektorale kanë njerëz të posaçëm që i udhëzojnë politikanët se si ta shprehin ata që duan të thonë.

Politikanët këshillohen se si të vishen, të dalin apo jo me bashkëshortet nëpër aktivitete të ndryshme dhe mundësisht nëse duan të tregojnë se janë përfaqësuesit e duhur për popullin, të mos e shfaqin në mënyrë arrogante pasurinë e tyre.

Të gjitha këto këshilla apo udhëzime duken si ambalazh i një produkti (në këtë rast politik) që duhet të apelojë tek zgjedhësit.

Por sa rëndësi ka kjo për ta? Sa i japin ata rëndësi pamjes së jashtme të politikanit dhe elokuencës së tij?

Por kur është fjala për një lider, a duhet të ketë ai cilësi të veçantë?

Cili është personaliteti që ka më shumë gjasa të marrë më shumë mbështetje?

Pse si shumë gjëra në shoqëritë tona konsumatore edhe politikat nga të cilat varet jeta jonë, duhet të vijnë me amabalazhin e duhur?

Për këto çështje Irena Luto diskuton në Forumin e rradhës së BBC-së, me politikanë, politologë analistë dhe qytetarë.

 
 
Emri
Mbiemri*
Qyteti
Vendi
Email
Telefoni*
* Sipas dëshirës
Opinioni i juaj
 
  
BBCAlbanian.com mund të redaktojë komentet tuaja dhe nuk garanton se do të botohen të gjithë e-mailët.
 
GJITHASHTU
 
 
Dërgoja një miku   Version i printueshëm
 
 
 
BBC ©
 
^^ Kthehu në krye
 
  Arkiv
 
  BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>