BBCAlbanian.com
 
Botuar: E martë, 02 mars 2010 - 14:19 CET
 
Dërgoja një miku   Version i printueshëm
Albanologjia - a po bëhet mjaftueshëm?
 
Bibliotekë (Arkiv)
Shumë gjëra kanë ndryshuar në shoqërinë shqiptare në dy dekadat e fundit, kanë ndryshuar institucionet e mentalitetet, zakonet dhe mënyra e jetesës, ekonomia dhe ligjet.

Sa kanë ndryshuar institucionet e shkencave shoqërore, që për shumë kohë kanë qenë nën ndikimin e fuqishëm ideologjik, por edhe të ndarjes fizike të trojeve shqiptare?

Albanologjia është një nga këto fusha, që po të bisedosh me njohës të saj, do të shprehen skeptikë për përparimin e mjaftueshëm të saj.

Pas hedhjes tej të kufizimeve ideologjike, u mendua se do të hapen rrugët që albanologjia të zhvillohet me shpejtësi. Por a ka ndodhur kështu?

BBC bisedoi me dy botues e studjues të veprave në fushën e albanologjisë, botuesin dhe hulumtuesin nga Shqipëria Ndriçim Kulla dhe përkthesin dhe studjuesin pasionant të çështjeve të letërisë dhe studimeve shqiptare Robert Elsi.

 
 
Emri
Mbiemri*
Qyteti
Vendi
Email
Telefoni*
* Sipas dëshirës
Opinioni i juaj
 
  
BBCAlbanian.com mund të redaktojë komentet tuaja dhe nuk garanton se do të botohen të gjithë e-mailët.
 
GJITHASHTU
 
 
Dërgoja një miku   Version i printueshëm
 
 
 
BBC ©
 
^^ Kthehu në krye
 
  Arkiv
 
  BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>