http://www.bbcalbanian.com

Botuar: E mërkurë, 10 qershor 2009 - 16:44 CET

Dhjetë vjet pas ndërhyrjes së NATO-s

Dhjetë vjet pas, sulmet ajrore të NATO-s mbi objektivat serbe vazhdojnë të mbesin ngjarja më e kundërthënshme mes shqiptarëve dhe serbëve.

Shqiptarët e Kosovës e kanë cilësuar atë si ngjarjen më të madhe historike, kurse për serbët fushata ajrore ishte gabimi më i madh historik.

Pas një varg përpjekjesh për të arritur një marrëveshje të negociuar mes Prishtinës dhe Beogradit dhe dy konferencave të dështuara në Rambuje dhe Paris, Aleanca Veri-Atlantike vendosi më 24 mars të nisë një fushatë ajrore kundër objektivave serbe.

Dëgjoni Forumin

Përse komandanti i athershëm i krahut jugor të NATO-s, Gjenerali Wesley Clark i cilësoi sulmet ajrore si një vendim të drejtë?

Si vlerësohej ngjarja dhjetë vjet më pas në Kosovë?

Përse udhëheqësit serbë kanë vazhduar ta konsiderojnë vendimin si të padrejtë dhe të paligjshëm?

Për këto dhe të tjera çështje Arbër Vllahiu bisedon me të ftuarit e tij në Prishtinë.