BBCAlbanian.com
 
Botuar: E premte, 17 prill 2009 - 16:07 CET
 
Dërgoja një miku   Version i printueshëm
Rritja e pagave dhe pensioneve në Shqipëri
 
Ndërtesë e qeverisë
Qeveria ka përgatitur tashmë vendimin për rritjen e pagave dhe pensioneve të cilat në varësi të kategorive të ndryshme do të shtohen me 10-20%. Përfitimet më të rëndësishme sipas vendimit, pritet t’i kenë mësuesit dhe mjekët.

Pensionistët në fshat gjithashtu do të përfitojnë një rritje prej 20%, ndërsa pensionistët e qytetit 10%.

Me këtë vendim qeveria thotë se përmbush premtimin elektoral të 4 viteve më parë për dyfishimin e rrogave të mësuesve dhe dyfishimin e pensioneve.

Kurse opozita mendon se këto shifra nuk qëndrojnë.

Për këto çështje u debatua në forumin e BBC ku të ftuar ishin Sherefedin Shehu, zëvendësministër i Financave, Ilir Beqja, nënsekretar për programin në PS të opozitës, Ornela Liperi gazetare, kryeredaktore e revistës ekonomike Monitor dhe gazetari i çështjeve ekonomike Bardhi Sejdarasi.


 
 
GJITHASHTU
 
 
Dërgoja një miku   Version i printueshëm
 
 
 
BBC ©
 
^^ Kthehu në krye
 
  Arkiv
 
  BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>