http://www.bbcalbanian.com

30 shtator, 2009 - Published 13:17 GMT

Vanessa Redgrave flet për BBC në Shqip

Aktorja e famshme britanike, Vanessa Redgrave, fituese e çmimeve te shumta në fushën e filmit dhe teatrit, përfshirë edhe çmimin oskar për filmin Julia, ishte ditë më parë në Prishtinë, në rolin Presidentes së Bordit të PriFilmFest-it, festivalit të filmit që u zhvillua në Kosovë.

Zonja Redgrave në një intervistë për BBC-në veç tjerash tha se organizimi i një festivali të tillë ishte me rëndësi të jashtëzakonshme për një shtet të ri që është duke kaluar në një tranzicion të përgjithshëm.

Ajo tha se të gjithë në Kosovë, përfshirë edhe politikanët, artistët dhe akademikët duhet të mendojnë jashtë një përceptimit të zakonshëm në mënyrë që të dalin jashtë 'mentalitet të kutisë'.

Edhe filmat janë një prej rrugëve apo instrumentave që na ndihmojnë që të zhvillojmë të menduarit si dhe të kuptuarit - tha zonja Redgrave.

Faik Luta i BBC-së bisedoi me zonjën Redgrave lidhur me Festivalin e Filmit në Kosovë si dhe rreth karrieres së saj të begatshme në film dhe teatër.

Dëgjoni intervistën me Vanessa Redgrave