BBC Online Network
   
 
 
Africa
Americas
Asia-Pacific
Europe
Middle East
South Asia
BBC World Service
Learning English
BBC News
BBC Sport
TEMA E JAVËS

Untitled Document 25.6.2002 11:41 (CET)
Alfred Moisiu zgjidhet president i Shqipërisë
Presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu
Presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu

Parlamenti i Shqipërisë zgjodhi të hënën në mbrëmje ish-ushtarakun e karrierës Alfred Moisiu si president të ri të vendit për të zëvendësuar presidentin e tanishëm Rexhep Meidani.

Për zotin Moisiu votuan 97 deputetë, 20 ishin kundër kandidaturës së tij, ndërsa 13 deputetë abstenuan dhe vetëm katër fletëvotime ishin të pavlefshme. Për t'u zgjedhur k andidatit për president i nevojiteshin 84 vota në parlament.

Zoti Moisiu është 73 vjeç , ish-ushtark i lartë karriere dhe së fundi i angazhuar për integrimin e Shqipërisë në NATO.

Kandidatura e zotit Moisiu u shpall pas refuzimit në fundjavë të ambasadorit të Shqipërisë në BE, Artur Kuko, për të pranuar kandidimin për këtë post, si figurë e mbështetur nga forcat kryesore politike në vend.


Mund të bëni komentet tuaja

Ju lutem klikoni këtu nëse nuk doni të merrni informacione me email mbi programet dhe transmetimet tona.

     
© BBC World Service
Bush House, Strand, London WC2B 4PH, UK.
BBC në Shqip