BBC Online Network
   
 
 
Africa
Americas
Asia-Pacific
Europe
Middle East
South Asia
BBC World Service
Learning English
BBC News
BBC Sport
Lajme


Untitled Document 07.5.2002 19:39 (CET)
Don Kishoti, romani më i mirë
Don Kishoti endet nëpër Spanjë e përpiqet të kthejë prapa historinë
Don Kishoti endet nëpër Spanjë e përpiqet të kthejë prapa historinë

Një sondazh i shkrimtarëve më të njohur të kohës ka shpallur romanin Don Kishoti të shkrimtarit spanjoll, Miguel de Servantes, si librin me të mirë artistik të të gjitha kohërave.

Don Kishoti, që tregon bëmat e një aristokrati i cili endet nëpër Spanjë duke kryer vepra absurde kalorsiake, fitoi pas një konkurence të madhe nga vepra të tilla si Epikat e Gilgameshit - të shkruara në Mesopotami para katër mijë vjetësh - si dhe veprat e Dostojevskit, Kafkës, Shekspirit dhe Tolstoit.

Korrespondenti i BBC-së për çështjet e artit thotë se sondazhi u organizua nga disa organizata të librit në Norvegji, dhe në juri morën pjesë shkrimtarë të tillë si Milan Kundera, Salman Rushdi, Nadine Gordimer dhe John Irving.

 

 Mund të bëni komentet tuaja
Untitled Document

Ju lutem klikoni këtu nëse nuk doni të merrni informacione me email mbi programet dhe transmetimet tona.

 

 

 

 

     
© BBC World Service
Bush House, Strand, London WC2B 4PH, UK.
BBC në Shqip