BBC Online Network
   
 
 
Africa
Americas
Asia-Pacific
Europe
Middle East
South Asia
BBC World Service
Learning English
BBC News
BBC Sport
DISKUTIM

Untitled Document 06.3.2002 12:21 (CET)
Gratë - të barabarta me meshkujt?
Flora Brovina
Flora Brovina ishte kandidate për postin e presidentit të Kosovës 

Çdo vit, Dita Ndërkombëtare e Grave vë në fokus të drejtat dhe barazinë e grave  me meshkujt në shoqëri.

Ka vende, në Afganistan për shembull, ku deri vonë grave u është mohuar e drejta e shkollimit, e drejta e punës e madje edhe dalja nga shtëpia pa shoqërimin e një mashkulli.

Në shoqërinë shqiptare gratë zënë pozita të rëndësishme në politikë, shkencë, kulturë, arsim, por sa është ky tregues se pozita e tyre vërtetë është përmirësuar?

BBC në shqip gjatë gjithë javës transmeton materiale lidhur me këtë çështje, ku kryesisht flasin vetë gratë.

A janë gratë të barabarta me meshkujt në shoqërinë shqiptare? Cili është mendimi juaj?

Na shkruani


Untitled Document

Ju lutem klikoni këtu nëse nuk doni të merrni informacione me email mbi programet dhe transmetimet tona.

 

 

 

 

     
© BBC World Service
Bush House, Strand, London WC2B 4PH, UK.
BBC në Shqip